top of page

Avokádová vejce se slaninou

Ingredience pro dvě porce:

  • 2 avokáda

  • 4 vajíčka

  • 4 plátky slaniny

  • Strouhaný sýr (například cheddar nebo gouda)

  • Sůl a pepř podle chuti

  • Nasekaná petrželka


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.

  2. Avokáda rozkrojte na poloviny a odstraňte pecku. Vytvořte v avokádech větší prohlubeň tak, aby se tam vešlo jedno vajíčko. Můžete odstranit trochu masa avokáda, abyste vytvořili větší prohlubeň.

  3. Na plech položte pečící papír a rozložte na něj plátky slaniny.

  4. Vložte avokáda se středním otvorem na plech tak, aby se nepřevrátila.

  5. Vejce opatrně rozklepněte do prohlubní v avokádech. Je důležité dávat pozor, aby žloutek zůstal nedotčený.

  6. Posolte a opepřete podle chuti.

  7. Přidejte strouhaný sýr na vrchol každého avokáda s vejcem.

  8. Pečte v troubě přibližně 15-20 minut nebo dokud bílek ztuhne a žloutek zůstane středně tekutý. Můžete také přizpůsobit dobu pečení podle toho, jak moc tekutý nebo tuhý žloutek preferujete.

  9. Poté vyjměte avokáda ze trouby a nechte je chvíli vychladnout.

  10. Před podáváním můžete posypat avokáda se slaninou a sýrem nasekanou petrželkou pro ozdobu.


Hotové avokádové vejce se slaninou a sýrem můžete podávat samostatně nebo s plátky čerstvého chleba viz. recepty, zeleninovým salátem nebo jakoukoli jinou přílohou podle vašeho gusta. Je to skvělá a výživná low-carb snídaně plná zdravých tuků. Dobrou chuť! 🤍 R.

 
 
 

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page