Bagely
2 ¼ hrnku mandlové mouky, nebo mouky z dýňového semínka
¼ hrnku mletého lněného semínka
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
1 lžička celého kmínu, plus kmín na posypání
5 vajec
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
olej na vymazání formy

POSTUP Připravíme si formu na chleba, nebo pokud máte, tak klidně na bagely a vymažeme olejem. Troubu zapneme na 175 stupňů. Suché suroviny tedy mandlovou, nebo dýňovou mouku, lněné semínko, sůl, jedlou sodu a kmín vložíme do mixéru a promícháme. Poté přidáme vejce, olej a ocet a znovu promícháme až nám vznikne hladké těsto. To přendáme do připravené formy, pokud pečeme bagely, plníme je jen do 3/4, při pečení nabydou. Dáme péct do předehřáté trouby. Bagely pečeme 20-25 minut, v případě chleba pečeme 35-40 minut. Necháme vychladnout, než budete krájet. Poté skladujte v lednici.