top of page

Bagely

Aktualizováno: před 4 hodinami


Ingredience:

  • 2 ¼ hrnku mandlové mouky, nebo mouky z dýňového semínka

  • ¼ hrnku mletého lněného semínka

  • ½ lžičky jedlé sody

  • Špetka soli

  • 1 lžička celého kmínu, plus kmín na posypání

  • 5 vajec

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce jablečného octa

  • Olej na vymazání formy

Postup:

  1. Připravíme si formu na chleba (nebo na bagely) a vymažeme ji olejem. Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia.

  2. Do mixéru přidáme suché suroviny: mandlovou nebo dýňovou mouku, mleté lněné semínko, sůl, jedlou sodu a celý kmín. Všechny suroviny promícháme v mixéru, dokud nedosáhneme rovnoměrné směsi.

  3. Přidáme vajíčka, olivový olej a jablečný ocet do směsi v mixéru. Znovu všechno důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.

  4. Přeneseme těsto do připravené formy na chléb (nebo na bagely). Pokud pečeme bagely, naplníme formy těstem jen do 3/4.

  5. Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby. Bagely pečeme 20-25 minut, chléb pečeme 35-40 minut, nebo dokud nejsou pečené a zlatě hnědé.

  6. Necháme vychladnout, než budeme krájet na plátky. Poté uložíme do lednice a máme hotovo.


Tento recept vám přinese vynikající nízkosacharidové pečivo, plné chuti a zdravých složek. Můžete si ho vychutnat jako skvělou alternativu k tradičnímu pečivu, a to bez pocitu viny.


Dobrou chuť!

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page