top of page

Bagely

  • 2 ¼ hrnku mandlové mouky, nebo mouky z dýňového semínka

  • ¼ hrnku mletého lněného semínka

  • ½ lžičky jedlé sody

  • špetka soli

  • 1 lžička celého kmínu, plus kmín na posypání

  • 5 vajec

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce jablečného octa

  • olej na vymazání formy

POSTUP Připravíme si formu na chleba, nebo pokud máte, tak klidně na bagely a vymažeme olejem. Troubu zapneme na 175 stupňů. Suché suroviny tedy mandlovou, nebo dýňovou mouku, lněné semínko, sůl, jedlou sodu a kmín vložíme do mixéru a promícháme. Poté přidáme vejce, olej a ocet a znovu promícháme až nám vznikne hladké těsto. To přendáme do připravené formy, pokud pečeme bagely, plníme je jen do 3/4, při pečení nabydou. Dáme péct do předehřáté trouby. Bagely pečeme 20-25 minut, v případě chleba pečeme 35-40 minut. Necháme vychladnout, než budete krájet. Poté skladujte v lednici.

44 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page