Bagely

  • 2 ¼ hrnku mandlové mouky, nebo mouky z dýňového semínka

  • ¼ hrnku mletého lněného semínka

  • ½ lžičky jedlé sody

  • špetka soli

  • 1 lžička celého kmínu, plus kmín na posypání

  • 5 vajec

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 lžíce jablečného octa

  • olej na vymazání formy

POSTUP Připravíme si formu na chleba, nebo pokud máte, tak klidně na bagely a vymažeme olejem. Troubu zapneme na 175 stupňů. Suché suroviny tedy mandlovou, nebo dýňovou mouku, lněné semínko, sůl, jedlou sodu a kmín vložíme do mixéru a promícháme. Poté přidáme vejce, olej a ocet a znovu promícháme až nám vznikne hladké těsto. To přendáme do připravené formy, pokud pečeme bagely, plníme je jen do 3/4, při pečení nabydou. Dáme péct do předehřáté trouby. Bagely pečeme 20-25 minut, v případě chleba pečeme 35-40 minut. Necháme vychladnout, než budete krájet. Poté skladujte v lednici.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny Těsto 1,5 hrnku mletých mandlí (mohou být i se slupkou) 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) 1 lžička jedlé sody ½ lžičky mleté skořice 1 lžička vanilko

Suroviny 1 lžíce sádla nebo ghí 1 cibule 1 lžička celého kmínu 2-4 celé bobkové listy 600 gramů vepřové kýty nebo krkovice 6 lžic sladké papriky 1 lžíce mleté kurkumy 3 hrnky kysaného zelí 4 hrnky výv

Suroviny hrušky borůvky skořice kokosový olej, máslo nebo ghí pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno Postup Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C. Hrušky rozpulte, vyndejte jad