Bagely
Aktualizováno: před 4 hodinami
Ingredience:
2 ¼ hrnku mandlové mouky, nebo mouky z dýňového semínka
¼ hrnku mletého lněného semínka
½ lžičky jedlé sody
Špetka soli
1 lžička celého kmínu, plus kmín na posypání
5 vajec
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
Olej na vymazání formy

Postup:
Připravíme si formu na chleba (nebo na bagely) a vymažeme ji olejem. Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia.
Do mixéru přidáme suché suroviny: mandlovou nebo dýňovou mouku, mleté lněné semínko, sůl, jedlou sodu a celý kmín. Všechny suroviny promícháme v mixéru, dokud nedosáhneme rovnoměrné směsi.
Přidáme vajíčka, olivový olej a jablečný ocet do směsi v mixéru. Znovu všechno důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
Přeneseme těsto do připravené formy na chléb (nebo na bagely). Pokud pečeme bagely, naplníme formy těstem jen do 3/4.
Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby. Bagely pečeme 20-25 minut, chléb pečeme 35-40 minut, nebo dokud nejsou pečené a zlatě hnědé.
Necháme vychladnout, než budeme krájet na plátky. Poté uložíme do lednice a máme hotovo.
Tento recept vám přinese vynikající nízkosacharidové pečivo, plné chuti a zdravých složek. Můžete si ho vychutnat jako skvělou alternativu k tradičnímu pečivu, a to bez pocitu viny.
Dobrou chuť!