Bramboráky z dýně

Suroviny

  • 2 hrnky upečené špagetové dýně

  • 3 vejce

  • hrst čerstvého, nasekaného špenátu

  • 3 stroužky rozmačkaného česneku

  • 1 hrnek rozemletých mandlí, nebo dýňových semínek

  • ½ lžičky kurkumy v prášku

  • sůl, pepř dle chuti

  • olej na vymazání formiček, nebo pomazání plechu

Postup Předehřejte troubu na 175 °C, připravte si formu na bagely o průměru 10 cm a vymažte ji tukem, nebo připravte plech. Předem upečenou špagetovou dýni vydlabejte a dejte 2 hrnku do misky, přidejte vejce, a vidličkou vyšlehejte. Přidejte sůl, pepř a kurkumu dle chuti a promíchejte. Poté vmíchejte mleté ořechy nebo semínka, a nakonec nasekaný špenát. Pomocí lžíce plňte formy na bagely, uhlaďte těsto a dejte péct na 40-45 minut. Servírujte se salátem, nebo jako přílohu k masu. Skladujte v lednici. Můžete konzumovat teplé i studené.


Pokud nemáte formu na bagely, prostě jen dejte na plech, vyložený pečícím papírem a omaštěný a nechte péct stejně dlouho jako bagely. Nebo případně rozprostřete po celém plechu a po upečení nakrájejte na kostky.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny Těsto 1,5 hrnku mletých mandlí (mohou být i se slupkou) 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) 1 lžička jedlé sody ½ lžičky mleté skořice 1 lžička vanilko

Suroviny 1 lžíce sádla nebo ghí 1 cibule 1 lžička celého kmínu 2-4 celé bobkové listy 600 gramů vepřové kýty nebo krkovice 6 lžic sladké papriky 1 lžíce mleté kurkumy 3 hrnky kysaného zelí 4 hrnky výv

Suroviny hrušky borůvky skořice kokosový olej, máslo nebo ghí pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno Postup Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C. Hrušky rozpulte, vyndejte jad