top of page

Celerový krém

Suroviny

  • 2 lžíce sádla nebo ghí

  • 1 cibule

  • 4 petržele

  • 2 menší celery

  • 1 malý květák

  • 6-8 hrnků vývaru (já jsem použila kachní)

  • sůl a pepř

  • 1 lžička mleté kurkumy

  • 1 hrnek namočených kešú ořechů


Postup

Než budete polévku vařit, je nejlepší si přes noc namočit ořechy. Ale je to velmi jednoduché, stačí dát ořechy do misky a přidat trochu kvalitní, nerafinované soli a zalít vodou. Polévka může být i bez ořechů, ale s nimi bude chuť mnohem lepší. Do kastrolu dejte sádlo nebo ghí pomalu zahřívejte. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte a dejte na tuk pomalu osmahnout. Nechcete, aby cibule hodně zhnědla, takže opravdu jen restovat při velmi nízké teplotě. Celer a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kousky, přidejte na orestovanou cibuli, promíchejte a nechte dál pomalu restovat. Květák rozeberte na drobné růžičky a přidejte do kastrolu, osolte, opepřete a přidejte lžičku kurkumy a promíchejte. Chcete, aby se zelenina obalila v tuku, a potom ji podlijte vývarem. Pozvolna přiveďte k varu a nechte přiklopené pomalu vařit asi 30-35 minut, dokud nebude zelenina dokonale měkká. Poté nechte chvíli odstát, aby polévka lehce vychladla. Namočené kešú slijte a propláchnete vodou, přidejte do polévky a ručním mixérem rozmixujte polévku dohladka. Servírujte s čerstvými bylinkami, nebo nechte pár kešú a posypte jimi hotovou polévku na talíři.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page