Chléb z kešu oříšků
Suroviny
2 hrnky předem namočených kešu
1/2 hrnku domácího mléčného kefíru nebo kokosového mléka
Sůl
4 žloutky
2 bílky
1/2 lžičky jedlé sody
1/3 hrnku kokosové mouky
1 lžička kmínu
Kmín a mák na ozdobu
Postup
Kešu ořechy namočíme dle návodu: Aktivace ořechů.
Připravíme si formu na chleba 20x11 cm. Vyložíme papírem na pečení. Troubu si předehřejeme na 175 °C.
Poté slijeme ořechy a dáme do mixéru. Přidáme kefír, žloutky a vše řádně rozmixujeme do hladkého těsta. Hotové těsto vložíme do skleněné misky, přidáme jedlou sodu, kokosovou mouku a kmín a znovu, teď už jen lžíci promícháme. Do vyšší nádoby vložíme bílky a vyšleháme do pevného sněhu. Ten poté opatrně přimícháme do těsta. Hotové těsto vložíme do připravené formy. Posypeme mákem, případně kmínem dle chuti. A dáme péct na cca 40 minut. Poté necháme vychladnout, než budeme krájet. Skladujte v lednici zabalený v plátěné utěrce. Chléb můžete i toastovat.