Cibulačka
Suroviny
3 lžíce sádla
1 lžička kmínu
4 větší cibule, nakrájené na tenké plátky
20 g sušených hub
6 hrnků vývaru
100 g slaniny
4 lístky bobkového listu
pepř
Na servírování
Zakysaná smetana
Nasekaná petrželka
Postup Do hrnce dáme sádlo, zahřejeme a přidáme nakrájenou cibuli. Posypeme kmínem a za občasného míchání restujeme asi 20 minut, dokud není cibule měkká a začne karamelizovat. Nenechte ji ale spálit. Musí zůstat světlá. Mezitím si namočíme houby do horké vody. Až bude cibule měkká, podlijeme ji vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Slijeme houby a ty nakonec přidáme do polévky. Necháme pod pokličkou dalších 10 minut vařit. Na pánvičce si mezitím orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Podáváme s restovanou slaninou, kysanou smetanou a nasekanou natí.