top of page

Cibulačka

Suroviny

  • 3 lžíce sádla

  • 1 lžička kmínu

  • 4 větší cibule, nakrájené na tenké plátky

  • 20 g sušených hub

  • 6 hrnků vývaru

  • 100 g slaniny

  • 4 lístky bobkového listu

  • pepř

  • Na servírování

  • Zakysaná smetana

  • Nasekaná petrželka

Postup Do hrnce dáme sádlo, zahřejeme a přidáme nakrájenou cibuli. Posypeme kmínem a za občasného míchání restujeme asi 20 minut, dokud není cibule měkká a začne karamelizovat. Nenechte ji ale spálit. Musí zůstat světlá. Mezitím si namočíme houby do horké vody. Až bude cibule měkká, podlijeme ji vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Slijeme houby a ty nakonec přidáme do polévky. Necháme pod pokličkou dalších 10 minut vařit. Na pánvičce si mezitím orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Podáváme s restovanou slaninou, kysanou smetanou a nasekanou natí.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Ingredience: 1 hrnek quinoy 2 hrnky vývaru (zeleninového nebo kuřecího) 2 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky 1 hrnek baby špenátu 1/2 hrnku čerstvé petrželky,

Ingredience: 1 hrst jahod 1 banán 1 pomeranč (šťáva) 2 datle (odstraněné pecky) 1 sklenice vody nebo kokosového mléka Led dle potřeby Postup: Vložte všechny ingredience do mixéru. Mixujte, dokud nedos

Ingredience: 1 šálek quinoi 2 šálky vařící vody nebo zeleninového vývaru 2 středně velké papriky (červené, žluté nebo zelené), nakrájené na plátky 1 menší cuketa, nakrájená na plátky 1 cibule, nakráje

bottom of page