top of page

Cibulačka

Suroviny

  • 3 lžíce sádla

  • 1 lžička kmínu

  • 4 větší cibule, nakrájené na tenké plátky

  • 20 g sušených hub

  • 6 hrnků vývaru

  • 100 g slaniny

  • 4 lístky bobkového listu

  • pepř

  • Na servírování

  • Zakysaná smetana

  • Nasekaná petrželka

Postup Do hrnce dáme sádlo, zahřejeme a přidáme nakrájenou cibuli. Posypeme kmínem a za občasného míchání restujeme asi 20 minut, dokud není cibule měkká a začne karamelizovat. Nenechte ji ale spálit. Musí zůstat světlá. Mezitím si namočíme houby do horké vody. Až bude cibule měkká, podlijeme ji vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Slijeme houby a ty nakonec přidáme do polévky. Necháme pod pokličkou dalších 10 minut vařit. Na pánvičce si mezitím orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Podáváme s restovanou slaninou, kysanou smetanou a nasekanou natí.

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page