top of page

Cibulačka

Suroviny

  • 3 lžíce sádla

  • 1 lžička kmínu

  • 4 větší cibule, nakrájené na tenké plátky

  • 20 g sušených hub

  • 6 hrnků vývaru

  • 100 g slaniny

  • 4 lístky bobkového listu

  • pepř

  • Na servírování

  • Zakysaná smetana

  • Nasekaná petrželka

Postup Do hrnce dáme sádlo, zahřejeme a přidáme nakrájenou cibuli. Posypeme kmínem a za občasného míchání restujeme asi 20 minut, dokud není cibule měkká a začne karamelizovat. Nenechte ji ale spálit. Musí zůstat světlá. Mezitím si namočíme houby do horké vody. Až bude cibule měkká, podlijeme ji vývarem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Slijeme houby a ty nakonec přidáme do polévky. Necháme pod pokličkou dalších 10 minut vařit. Na pánvičce si mezitím orestujeme na kostky nakrájenou slaninu. Podáváme s restovanou slaninou, kysanou smetanou a nasekanou natí.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny ½ hlávky bílého zelí ½ hlávky červeného zelí 2 hrušky 4 kachní stehna s kůží sůl, pepř 1lžička celého kmínu 4 naběračky vývaru Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pe

Suroviny 1,5 kila rajčat 4 menší červené řepy 1 větší červená cibule 4-5 zelených paprik 500 gramů mletého vepřového masa sůl, pepř bobkový list (asi 3-4) 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí Postu

Suroviny 1 zralé avokádo šťáva z 1/2 limetky olivový olej 1 stroužek česneku sůl a pepř Postup Do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limet

bottom of page