top of page

Citronová polévka s masem

Ingredience

  • 2 lžíce sádla nebo ghí

  • 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného

  • 2-3 hrnky syrové květákové rýže, tedy strouhaného květáku

  • 3 hrnky kuřecího vývaru

  • 2 žloutky

  • 4 lžíce čerstvé citronové šťávy

  • Sůl a pepř dle chuti

  • 1 hrnek vařeného kuřecího masa z vývaru nebo pečeného kuřete

  • Plátky citronu a petrželová nebo jiná nať na ozdobu



Postup

  1. Do hrnce dejte sádlo nebo ghí, zahřejte a přidejte nakrájený česnek, osmahněte a poté přidejte nastrouhaný květák, promíchejte, osolte a opepřete dle chuti a nechte za občasného míchání restovat asi 3 minuty.

  2. Zalijte vývarem a promíchejte a nechte pod pokličkou vařit, dokud nebude květák skoro měkký, tak asi 20 minut.

  3. Až bude květák měkký, přidejte nakrájené nebo natrhané kuřecí maso a nechte pár minut prohřát.

  4. Mezitím si připravte žloutky a vyšlehejte je s citronovou šťávou. Do malé misky si nalijte naběračku vývaru a do ní za stálého míchání nalijte pomalu vyšlehané žloutky s citronem. Nechcete, aby se vám vajíčko srazilo.

  5. Sundejte polévku ze sporáku a opatrně do ní nalejte, opět za stálého míchání směs vejce, vývaru a citronu. Promíchejte a nechte pár minut polévku odstát. Nesmíte polévku přivést znovu k varu, ani když ji budete ohřívat, jinak se vejce srazí. Na chuti to neubere, jen to pak nevypadá tak hezky.

  6. Na závěr ozdobte citronem a čerstvou natí.

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Tvarohový koláč s borůvkami

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

Borůvková chia pudink

Ingredience 3 lžíce chia semínek 1 hrnek mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1/2 šálku čerstvých nebo mražených borůvek 1 lžička medu nebo javorového sirup

bottom of page