Pstruh v papilotě
Updated: Jan 29, 2022
Pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme z obou stran i uvnitř. Do břišní dutiny vložíme citron a snítky rozmarýnu, klidně i tymiánu pokud máme (bylinek není nikdy dost), můžeme přidat rozdrcený stroužek česneku a jednu papričku, kterou necháme v celku.

Nejlepší je si pstruhy naplnit alespoň 2 hodiny předem, aby stihly pochytat všechnu tu vůni a sílu bylinek 🌱
Na každého pstruha si připravíme pečící papír o rozměru 40x40 cm. Doprostřed čtverce vložíme pstruha a obložíme zeleninou. Přidáme plátky másla.
Papír zabalíme tak, abychom vytvořili pevné balíčky. Můžeme zavázat kuchyňským provázkem a přesuneme na pekáč, plech nebo grilovací tácek.
Vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 - 35 minut. Nebo umístíme na grilu na rošt a na mírném ohni grilujeme stejně tak dlouho.