Dýňové pyré

Suroviny

  • 1 máslová dýně, nebo jiný druh dýně

  • 1-2 lžíce tuku – sádlo, máslo, kachní sádlo, ghí nebo olivový olej

  • sůl

Postup Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si pečící misku. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a nakrájejte na stejně velké kostky, asi 2x2 cm. Dejte do pečící misky, polijte tukem, posolte a promíchejte, aby se tuk rovnoměrně rozprostřel a dýně se v něm obalila. Dejte péct do trouby na 20-30 minut, dokud nebude dýně dostatečně měkká. Nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte ručním mixérem. Pokud budete konzumovat jako přílohu, můžete přidat ½ hrnku vývaru. Servírujte s máslem, ghí nebo jiným vhodným tukem. Sladujte v lednici.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny Těsto 1,5 hrnku mletých mandlí (mohou být i se slupkou) 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) 1 lžička jedlé sody ½ lžičky mleté skořice 1 lžička vanilko

Suroviny 1 lžíce sádla nebo ghí 1 cibule 1 lžička celého kmínu 2-4 celé bobkové listy 600 gramů vepřové kýty nebo krkovice 6 lžic sladké papriky 1 lžíce mleté kurkumy 3 hrnky kysaného zelí 4 hrnky výv

Suroviny hrušky borůvky skořice kokosový olej, máslo nebo ghí pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno Postup Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C. Hrušky rozpulte, vyndejte jad