top of page

Dýňové pyré

Updated: Jan 24

Může se používat jako základ pro omáčky, když ho ochutíte může to být skvělá snídaně, nebo příloha k masu. Přebytečné pyré můžete přidat do polévky, guláše a tímto jídlo zahustit.


Suroviny

  • 1 máslová dýně, nebo jiný druh dýně

  • 1-2 lžíce tuku – sádlo, máslo, kachní sádlo, ghí nebo olivový olej

  • sůl


Postup Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si pečící misku. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a nakrájejte na stejně velké kostky, asi 2x2 cm. Dejte do pečící misky, polijte tukem, posolte a promíchejte, aby se tuk rovnoměrně rozprostřel a dýně se v něm obalila. Dejte péct do trouby na 20-30 minut, dokud nebude dýně dostatečně měkká. Nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte ručním mixérem. Pokud budete konzumovat jako přílohu, můžete přidat ½ hrnku vývaru. Servírujte s máslem, ghí nebo jiným vhodným tukem. Sladujte v lednici.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page