top of page

Dýňové pyré

Může se používat jako základ pro omáčky, když ho ochutíte může to být skvělá snídaně, nebo příloha k masu. Přebytečné pyré můžete přidat do polévky, guláše a tímto jídlo zahustit.

Ingredience


  • 1 máslová dýně, nebo jiný druh dýně

  • 1-2 lžíce tuku – sádlo, máslo, ghí nebo olivový olej

  • sůl


Postup


  1. Předehřejte troubu na 175 °C a připravte pečící misku.

  2. Oloupejte dýni, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na kostky o velikosti přibližně 2x2 cm. Dejte dýně do pečící mísy, zalijte tukem, posolte a promíchejte tak, aby se tuk rovnoměrně rozložil a dýně byla dobře obalena.

  3. Dejte misku do trouby a pečte dýni 20-30 minut, nebo dokud nebude dostatečně měkká.

  4. Nechte dýni chvíli vychladnout a potom ji rozmixujte ručním mixérem. Pokud ji budete konzumovat jako přílohu, přidejte ½ hrnku vývaru.

  5. Servírujte pyré s máslem, ghím nebo jiným vhodným tukem.

  6. Přebytek uložte v lednici.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page