Dýňové pyré
Může se používat jako základ pro omáčky, když ho ochutíte může to být skvělá snídaně, nebo příloha k masu. Přebytečné pyré můžete přidat do polévky, guláše a tímto jídlo zahustit.

Ingredience
1 máslová dýně, nebo jiný druh dýně
1-2 lžíce tuku – sádlo, máslo, ghí nebo olivový olej
sůl
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C a připravte pečící misku.
Oloupejte dýni, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na kostky o velikosti přibližně 2x2 cm. Dejte dýně do pečící mísy, zalijte tukem, posolte a promíchejte tak, aby se tuk rovnoměrně rozložil a dýně byla dobře obalena.
Dejte misku do trouby a pečte dýni 20-30 minut, nebo dokud nebude dostatečně měkká.
Nechte dýni chvíli vychladnout a potom ji rozmixujte ručním mixérem. Pokud ji budete konzumovat jako přílohu, přidejte ½ hrnku vývaru.
Servírujte pyré s máslem, ghím nebo jiným vhodným tukem.
Přebytek uložte v lednici.