Fat bomby borůvky
Fat bomby jsou velmi skvělou pomůckou, když se snažíte eliminovat cukr a sacharidy.
Místo borůvek můžete samozřejmě použít i maliny. Nebo směs lesního ovoce. Když použijete kanadské borůvky budou fat bomby mnohem sladší.
Fat bomby by nikdy neměly být velmi sladké, je to právě kombinace sladkého a tučného, což pomůže zahnat chuť na sladké, a vyrovnat krevní cukr. Díky tomu, že mají fat bomby vysoký obsah tuku, stačí opravdu malý kousek. V podstatě ani nebudete schopni sníst toho větší množství. A pokud byste jich větší množství snědi, tak by vám mohlo být hodně zle.
Tak jdeme na to.

Suroviny
100 gramů kakaového másla, v pevné podobě
½ hrnku ztuhlého kokosového oleje
1 hrnek klidně i více lesních borůvek nebo malin
šťáva z půlky citronu
Postup Do menšího kastrůlku dejte kakaové máslo a kokosový olej a pomalinku nechte rozpustit. Pokud používáte mražené borůvky, přidejte je, když bude máslo a olej téměř rozpuštěné a nechte lehce změknout. Sundejte ze sporáku. Ručním nebo jiným mixérem rozmixujte dohladka, poté přidejte čerstvou šťávu z citronu a znovu promíchejte. Připravte si skleněnou misku vyloženou pečícím papírem a nalijte do ní vzniklou hmotu, uhlaďte a dejte na pár hodin do mrazáku ztuhnout. Můžete také klidně použít silikonové formičky na čokoládu. Skladujte v mrazáku.