top of page

Fat bomby borůvky

Fat bomby jsou velmi skvělou pomůckou, když se snažíte eliminovat cukr a sacharidy.

Místo borůvek můžete samozřejmě použít i maliny. Nebo směs lesního ovoce. Když použijete kanadské borůvky budou fat bomby mnohem sladší.

Fat bomby by nikdy neměly být velmi sladké, je to právě kombinace sladkého a tučného, což pomůže zahnat chuť na sladké, a vyrovnat krevní cukr. Díky tomu, že mají fat bomby vysoký obsah tuku, stačí opravdu malý kousek. V podstatě ani nebudete schopni sníst toho větší množství. A pokud byste jich větší množství snědi, tak by vám mohlo být hodně zle.

Tak jdeme na to.

Suroviny

100 gramů kakaového másla, v pevné podobě

½ hrnku ztuhlého kokosového oleje

1 hrnek klidně i více lesních borůvek nebo malin

šťáva z půlky citronu

Postup Do menšího kastrůlku dejte kakaové máslo a kokosový olej a pomalinku nechte rozpustit. Pokud používáte mražené borůvky, přidejte je, když bude máslo a olej téměř rozpuštěné a nechte lehce změknout. Sundejte ze sporáku. Ručním nebo jiným mixérem rozmixujte dohladka, poté přidejte čerstvou šťávu z citronu a znovu promíchejte. Připravte si skleněnou misku vyloženou pečícím papírem a nalijte do ní vzniklou hmotu, uhlaďte a dejte na pár hodin do mrazáku ztuhnout. Můžete také klidně použít silikonové formičky na čokoládu. Skladujte v mrazáku.

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny ½ hlávky bílého zelí ½ hlávky červeného zelí 2 hrušky 4 kachní stehna s kůží sůl, pepř 1lžička celého kmínu 4 naběračky vývaru Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pe

Suroviny 1,5 kila rajčat 4 menší červené řepy 1 větší červená cibule 4-5 zelených paprik 500 gramů mletého vepřového masa sůl, pepř bobkový list (asi 3-4) 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí Postu

Suroviny 1 zralé avokádo šťáva z 1/2 limetky olivový olej 1 stroužek česneku sůl a pepř Postup Do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limet

bottom of page