top of page

Guláš, tak trochu jinak

Suroviny

  • 3 lžíce sádla

  • 1 velká cibule, nadrobno nakrájená

  • 800 gramů zvěřiny na guláš, nebo hovězího masa

  • 450 gramů telecích jater

  • 5-6 kousků bobkového listu

  • 1 lžička celého kmínu (můžete vynechat)

  • 8 hrnků vody

  • 200 gramů čerstvého špenátu

  • ½ středně velké dýně


Postup Do většího hrnce dejte rozehřát sádlo a poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kmín a nechce pár minut restovat. Přidejte na kostky nakrájené maso, promíchejte s cibulí a sádlem a osolte. Maso za občasného míchání nechte zatáhnout. Mezitím si připravte játra, nakrájejte na drobné kousky a poté přidejte k masu. Promíchejte, nechte pár minut restovat a poté osolte, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Přiveďte k varu, poté teplotu stáhněte a nechte pod pokličkou probublávat asi 3 hodiny. Občas guláš promíchejte, případně upravte teplotu. Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C, očistěte a oloupejte dýni, nakrájejte na stejně velké kostky, dejte na plech, osolte a lehce polijte olivovým olejem nebo sádlem a dejte péct na asi 30 minut, dokud nebude měkká. Po dopečení nechte dýni stranou.

Až bude guláš hotový, vmíchejte do něj špenát, promíchejte a nechte několik minut ještě povařit, aby špenát změkl. Pečenou dýni můžete bud také vmíchat do guláše, případně servírovat až na talíři společně s gulášem. Možná vás napadne, proč jsem v receptu nepoužila vývar ale vodu? Protože budete guláš pomalu vařit, vznikne vám z vody skvělý vývar. Není tedy potřeba ho do receptu přidávat. 🤍 R.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page