top of page

Hráškový krém

Suroviny

  • 2 lžíce sádla

  • ½ cibule, nakrájené nadrobno

  • 4-5 listů kadeřávku, nebo velká hrst špenátu

  • 6 hrnků vývaru

  • 3 hrnky mraženého hrášku

  • hrst čerstvé bazalky

  • hrst čerstvé máty

  • sůl a pepř dle chuti

  • 1 hrnek kokosového mléka (můžete vynechat)

  • kopr nebo jiné čerství bylinky na ozdobu, nebo také kysanou smetanu


Postup Do velkého hrnce dejte sádlo, zahřejte a přidejte nakrájenou cibuli, lehce osmahněte a poté přidejte nakrájený kadeřávek, nebo špenát. Promíchejte a nechte ho obalit v sádle a poté zalijte vývarem, znovu promíchejte. Osolte a opepřete a po pár minutách přidejte hrášek, bazalku, mátu a kokosové mléko, pokud používáte. Promíchejte a nechte přivést k varu, potom stáhněte teplotu a nechte pod pokličkou probublávat asi 25-30 minut, nebo až bude zelenina dostatečně měkká. Nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte na hladký krém, případně nechte nerozmixované. Servírujte s koprem a nebo kysanou smetanou.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page