Hráškový krém
Suroviny
2 lžíce sádla
½ cibule, nakrájené nadrobno
4-5 listů kadeřávku, nebo velká hrst špenátu
6 hrnků vývaru
3 hrnky mraženého hrášku
hrst čerstvé bazalky
hrst čerstvé máty
sůl a pepř dle chuti
1 hrnek kokosového mléka (můžete vynechat)
kopr nebo jiné čerství bylinky na ozdobu, nebo také kysanou smetanu
Postup Do velkého hrnce dejte sádlo, zahřejte a přidejte nakrájenou cibuli, lehce osmahněte a poté přidejte nakrájený kadeřávek, nebo špenát. Promíchejte a nechte ho obalit v sádle a poté zalijte vývarem, znovu promíchejte. Osolte a opepřete a po pár minutách přidejte hrášek, bazalku, mátu a kokosové mléko, pokud používáte. Promíchejte a nechte přivést k varu, potom stáhněte teplotu a nechte pod pokličkou probublávat asi 25-30 minut, nebo až bude zelenina dostatečně měkká. Nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte na hladký krém, případně nechte nerozmixované. Servírujte s koprem a nebo kysanou smetanou.