top of page

Hruškové/jablečné pyré

Suroviny

  • 2-3 lžíce ghí, kokosového oleje nebo másla

  • 4 hrušky, nebo jablka

  • skořice


Postup Do kastrůlku dejte pomalu zahřát tuk, mezitím oloupejte hrušky, odstraňte jadřinec a nakrájejte na stejně velké kousky. Dejte na zahřátý tuk a posypte skořicí dle chuti. Promíchejte a nechce pomalu vařit až budou hrušky měkké. Pokud nepustí dostatek tekutin, můžete případně podlít trochou vody. Záleží na druhu, jaký použijete. Až budou měkké, rozmixujte ručním mixérem na pyré, nebo jen rozmačkejte vidličkou. Servírujte posypané nasekanými ořechy, polité máslem nebo kysanou smetanou, nebo jen samotné.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page