top of page

KAKAOVÝ CUKETOVÝ CHLEBA

SUROVINY

  • 2,5 hrnku mletých mandlí

  • ½ hrnku neslazeného, nepraženého kakaa

  • 1 lžička jedlé sody

  • 4 celá vejce

  • 4 lžíce olivového oleje nebo ghí

  • 1 až 2 lžíce medu, dle chuti

  • 2 hrnky strouhané cukety

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • ovoce na ozdobu

POSTUP Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si formu na chleba o velikosti asi 10x20cm. Formu vymažte olejem, nebo ji vyložte pečícím papírem. Do misky dejte suché suroviny, tedy mleté mandle, kakao, jedlou sodu a promíchejte. Cuketu oloupejte a nastrouhejte. Přidejte do misky se suchými surovinami a pak přidejte také med, vanilkový extrakt, olej, vejce a rozmixujte do hladkého těsta. To nalijte do připravené pečící misky, ozdobte ovocem a dejte péct na 45 minut. Podávejte s kysanou smetanou. Pokud bude cuketa mladá, můžete klidně strouhat i se slupkou, já jsem měla velké, přerostlé cukety, a tak jsem je oloupala. Pokud máte zažívací potíže, je vždy lepší cuketu oloupat, slupka může být dráždivá pro střevo.

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page