Krém z kešu ořechů

Suroviny

  • 2 hrnky kešu ořechů

  • 1 hrnek vody

  • ⅓ hrnku kokosového plnotučného mléka, nebo smetany

  • 1 lžičku vanilového extraktu

Postup Nejprve si namočte kešú do připravené vody a nechte asi 6 hodin namočené dle návodu na aktivaci semínek. Až budou oříšky krásně měkké, dejte i s vodou do mixéru a přidejte kokosové mléko, vanilkový extrakt a vše rozmixujte do hladké kaše. Směs dejte do skleněné nádoby a nechte v lednici vychladnout. Servírujte samotné s čerstvým ovocem nebo třeba jako polevu na chia pudink.

Tip: Do krému můžete přidat třeba maliny, nebo borůvky a bude to skvělá dobrota. V lednici v uzavřené skleničce vydrží i 3 dny.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny Těsto 1,5 hrnku mletých mandlí (mohou být i se slupkou) 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) 1 lžička jedlé sody ½ lžičky mleté skořice 1 lžička vanilko

Suroviny 1 lžíce sádla nebo ghí 1 cibule 1 lžička celého kmínu 2-4 celé bobkové listy 600 gramů vepřové kýty nebo krkovice 6 lžic sladké papriky 1 lžíce mleté kurkumy 3 hrnky kysaného zelí 4 hrnky výv

Suroviny hrušky borůvky skořice kokosový olej, máslo nebo ghí pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno Postup Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C. Hrušky rozpulte, vyndejte jad