top of page

Krůtí maso se špenátem a rajčaty

Suroviny

  • 1 lžíce sídla nebo ghí

  • ½ cibule

  • 500 gramů krůtího prsa

  • 1 lžíce mleté kurkumy

  • sůl, pepř

  • 100 gramů špenátu

  • 14 cherry rajčat

  • 2-3 lžíce kokosové smetany

Postup Maso si nakrájejte na menší kousky, cibuli nadrobno nebo můžete klidně nechat na plátky. Zahřejte si pánev a přidejte na ni tuk a cibuli, nechte cibuli za občasného míchání zesklovatět, poté přidejte maso, osolte, opepřete a maso posypte kurkumou. Promíchejte a nechte maso pomalu restovat. Mezitím si nakrájejte rajčata na čtvrtky a propláchnete špenát. Až bude maso skoro měkké, přidejte špenát a rajčata, promíchejte, a nakonec přidejte kokosovou smetanu. Nechte dalších asi 10 minut pomalu vařit, aby se chutě krásně propojily. Pokud nemáte možnost sehnat kokosovou smetanu, můžete si koupit tučné kokosové mléko v plechovce (čtete složení, chcete, aby tam byl pouze kokos a voda) a nechte přes noc v lednici. Na povrchu se vám usadí smetana a tu můžete použít. Případně můžete přidat i plnotučné kokosové mléko. Servírujte s květákovou rýží, případně jako já s touhle úžasně jednoduchou kaší.

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page