Krůtí maso se špenátem a rajčaty
Suroviny
1 lžíce sídla nebo ghí
½ cibule
500 gramů krůtího prsa
1 lžíce mleté kurkumy
sůl, pepř
100 gramů špenátu
14 cherry rajčat
2-3 lžíce kokosové smetany
Postup Maso si nakrájejte na menší kousky, cibuli nadrobno nebo můžete klidně nechat na plátky. Zahřejte si pánev a přidejte na ni tuk a cibuli, nechte cibuli za občasného míchání zesklovatět, poté přidejte maso, osolte, opepřete a maso posypte kurkumou. Promíchejte a nechte maso pomalu restovat. Mezitím si nakrájejte rajčata na čtvrtky a propláchnete špenát. Až bude maso skoro měkké, přidejte špenát a rajčata, promíchejte, a nakonec přidejte kokosovou smetanu. Nechte dalších asi 10 minut pomalu vařit, aby se chutě krásně propojily. Pokud nemáte možnost sehnat kokosovou smetanu, můžete si koupit tučné kokosové mléko v plechovce (čtete složení, chcete, aby tam byl pouze kokos a voda) a nechte přes noc v lednici. Na povrchu se vám usadí smetana a tu můžete použít. Případně můžete přidat i plnotučné kokosové mléko. Servírujte s květákovou rýží, případně jako já s touhle úžasně jednoduchou kaší.