Kuře na paprice
Suroviny
2 lžíce sádla
1 lžíce sladké mleté papriky
700 gramů kuřecího masa
3 střední mrkve
2 hrnky kuřecího vývaru
bobkový list (asi 3-4 listy)
200 ml neslazeného kokosového mléka, nebo vysokoprocentní smetany
sůl, pepř
špetka mleté kurkumy
Postup Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Připravte si mrkev, oloupejte ji a nakrájejte na stejně velké půlměsíčky nebo kolečka. Do kastrolu dejte sádlo a na něj cibuli, pomalu nechte osmahnout, Přidejte maso a nechte z obou stran pár minut zatáhnout. Poté přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, osolte, opepřete a posypte mletou paprikou a kurkumou. Promíchejte a podlijte vývarem, přidejte bobkový list, zakryjte pokličkou a nechte pomalu dusit, asi 45 minut. Až bude maso i mrkev měkké, vyndejte maso stranou do misky, odstaňte bobkový list. Přidejte kokosové mléko, nebo smetanu a nechte 5-10 minut dále vařit. Poté rozmixujte do hladké omáčky, a nakonec do ní vraťte maso. Do rozmixovaní omáčky můžete vrátit i bobkový list pro zlepšení chuti. Servírujte s květákovou rýží.