top of page

Květáková polévka

Ingredience


  • 1 středně velký květák, rozdělený na růžičky

  • 1 středně velká cibule, nasekaná

  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky

  • 2 stroužky česneku, nasekané

  • 4 šálky masového vývaru

  • 1/2 šálku smetany na vaření

  • 1 lžíce sádla

  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

  • čerstvá pažitka na ozdobení


Postup


  1. V hrnci zahřejte sádlo na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji asi 5 minut, dokud nezměkne a získá zlatavou barvu.

  2. Přidejte nakrájený česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud se česnek začne vůní uvolňovat.

  3. Přidejte nakrájené brambory a květák do hrnce. Promíchejte je s cibulí a česnekem a vařte dalších 5 minut.

  4. Nalijte vývar do hrnce a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na minimum, přikryjte hrnec a nechte vařit asi 20-25 minut, nebo dokud není zelenina měkká.

  5. Poté, co je zelenina měkká, použijte mixér a rozmixujte do hladka.

  6. Znovu polévku přiveďte k varu a postupně přidávejte smetanu na vaření. Míchejte, dokud se smetana dobře nespojí s polévkou.

  7. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř podle své chuti.

  8. Polévku podávejte horkou, ozdobenou nasekanou pažitkou. Můžete také přidat trochu smetany, sýra, nebo olivového oleje na ozdobu.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page