top of page

Květáková polévka

Suroviny

  • 2 lžíce sádla nebo ghí

  • ½ cibule

  • 3-4 stroužky česneku

  • 2 pórky

  • 1 střední květák

  • 4 hrnky vývaru

  • sůl a pepř

  • zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu


Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pomalu zahřívejte, přidejte nadrobno nasekaný česnek a cibuli. Nechte pár minut osmahnout a pak přidejte na kolečka nakrájený pórek a na kousky rozdělený květák, promíchejte s tukem. Osolte a opepřete. Poté podlijte vývarem a přiveďte polévku pomalu k varu. Vařte zakryté pokličkou asi 25-30 minut, dokud nebude květák dostatečně měkký. Nechte polévku lehce vychladnout a poté rozmixujte na hladký krém, případně, pokud nemáte rádi krémové polévky můžete nechat nerozmixované. Servírujte se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Výborná odpolední svačina, nebo dezert. Suroviny plátek ovčího sýra halloumi (silný asi 0,5 cm) 1 zelené jablko, zbavené jadřince a rozkrojené na čtvrtky špetka soli mletá skořice na posypání Postup S

bottom of page