Květáková polévka

Ingredience
1 středně velký květák, rozdělený na růžičky
1 středně velká cibule, nasekaná
2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku, nasekané
4 šálky masového vývaru
1/2 šálku smetany na vaření
1 lžíce sádla
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
čerstvá pažitka na ozdobení
Postup
V hrnci zahřejte sádlo na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte ji asi 5 minut, dokud nezměkne a získá zlatavou barvu.
Přidejte nakrájený česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud se česnek začne vůní uvolňovat.
Přidejte nakrájené brambory a květák do hrnce. Promíchejte je s cibulí a česnekem a vařte dalších 5 minut.
Nalijte vývar do hrnce a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na minimum, přikryjte hrnec a nechte vařit asi 20-25 minut, nebo dokud není zelenina měkká.
Poté, co je zelenina měkká, použijte mixér a rozmixujte do hladka.
Znovu polévku přiveďte k varu a postupně přidávejte smetanu na vaření. Míchejte, dokud se smetana dobře nespojí s polévkou.
Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř podle své chuti.
Polévku podávejte horkou, ozdobenou nasekanou pažitkou. Můžete také přidat trochu smetany, sýra, nebo olivového oleje na ozdobu.