top of page

Květáková pomazánka

Ingredience


  • 200 gramů pečeného květáku

  • ¼ hrnku dýňového pyré

  • 2 vrchovaté lžíce tahini pasty

  • 5 lžic avokádového oleje

  • sůl, pepř

  • 2 nebo více stroužků česneku

  • římský kmín, asi ½ lžičky, můžete vynechat

  • šťáva z půlky citronu


Postup


  1. Upečte si květák pouze se solí a tukem. Připravte si také dýňové pyré.

  2. Až budou pyré a květák dostatečně vychlazené, dejte je do mixéru. Přidejte zbytek surovin a rozmixujte je do hladké pasty.

  3. Servírujte tuto pomazánku na pečivo, které jsem vám posílala, nebo podávejte s čerstvou zeleninou.

  4. Skladujte ji v lednici.


1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page