top of page

Květáková pomazánka

Suroviny

  • 200 gramů pečeného květáku

  • ¼ hrnku dýňového pyré

  • 2 vrchovaté lžíce tahini pasty

  • 5 lžic avokádového oleje

  • sůl, pepř

  • 2 nebo více stroužků česneku

  • římský kmín, asi ½ lžičky, můžete vynechat

  • šťáva z půlky citronu

Postup Upečte si květák, jen se solí a tukem. Připravte si dýňové pyré. Až bude pyré a květák chladné, dejte do mixéru, přidejte zbytek surovin a rozmixujte do hladké pasty. Servírujte jako pomazánku na pečivo, které jsem posílala, nebo s čerstvou zeleninou. Skladujte v lednici.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page