Květáková pomazánka

Suroviny

  • 200 gramů pečeného květáku

  • ¼ hrnku dýňového pyré

  • 2 vrchovaté lžíce tahini pasty

  • 5 lžic avokádového oleje

  • sůl, pepř

  • 2 nebo více stroužků česneku

  • římský kmín, asi ½ lžičky, můžete vynechat

  • šťáva z půlky citronu

Postup Upečte si květák, jen se solí a tukem. Připravte si dýňové pyré. Až bude pyré a květák chladné, dejte do mixéru, přidejte zbytek surovin a rozmixujte do hladké pasty. Servírujte jako pomazánku na pečivo, které jsem posílala, nebo s čerstvou zeleninou. Skladujte v lednici.


3 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny Těsto 1,5 hrnku mletých mandlí (mohou být i se slupkou) 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) 1 lžička jedlé sody ½ lžičky mleté skořice 1 lžička vanilko

Suroviny 1 lžíce sádla nebo ghí 1 cibule 1 lžička celého kmínu 2-4 celé bobkové listy 600 gramů vepřové kýty nebo krkovice 6 lžic sladké papriky 1 lžíce mleté kurkumy 3 hrnky kysaného zelí 4 hrnky výv

Suroviny hrušky borůvky skořice kokosový olej, máslo nebo ghí pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno Postup Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C. Hrušky rozpulte, vyndejte jad