top of page

Květáková rýže

Suroviny

  • 1 celý květák

  • ½ cibule

  • 4 lžíce sádla

  • sůl, pepř dle chuti

  • 2-4 naběračky vývaru

  • čerstvá šťáva z citronu (můžete vynechat)

Postup Květák omyjte, okrájejte tvrdé košťály a naporcujte na pár menších kousků. Ty nastrouhejte pomocí elektrického struhadla, nebo jako já ručně na velkém klasickém struhadle. Na velkou pánev dejte zahřát sádlo. Nakrájejte si nadrobno cibuli a dejte ji na pánev lehce osmahnout. Pak přidejte nastrouhaný květák, promíchejte ho pořádně s cibulí a sádlem. Nechte ho 1-2 minuty osmahnout a poté přidejte vývar. Začněte 1 sběračkou a postupně přidávejte podle potřeby. Nechcete, aby vám rýže plavala ve vývaru, jen chcete, aby se nesmažila na sucho a nasákla do sebe vývar, závěrečný produkt chcete mít bez přebytečné tekutiny. Osolte a opepřete dle chuti. Rýže je hotová zhruba za 10-15 minut, tak aby byla měkká ale ne rozvařená. Můžete zakápnout čerstvou citronovou šťávou Podávejte jako přílohu k masu 😉


0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page