Lososové karbanátky
Suroviny
400 gramů lososa čerstvého, nebo klidně i v konzervě
¼ cibule nadrobno nakrájené
sůl, pepř
1 mrkev
hrst špenátu
¼ lžičky červené papriky
¼ lžičky mletého římského kmínu
2 vejce
Postup Předehřejte si troubu na175 °C. Připravte si pečící misku a lehce ji vymažte sádlem nebo ghí. Lososa můžete použít v konzervě, pokud chcete použít čerstvého, je nutné nejprve upéct. Obojí bude fungovat. Do misky dejte lososa a rozmačkejte ho vidličkou. Přidejte cibuli, sůl, pepř, papriku a římský kmín. Promíchejte. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno poté přidejte do misky, přidejte najemno nasekaný špenát a opět pořádně promíchejte. Nakonec přimíchejte dvě celá vejce a naposledy promíchejte, aby vám vznikla směs jako když děláte klasické karbanátky. Směs bude samozřejmě mokrá, protože v ni není žádná mouka, ale tak to má být. Z připravené směsi vytvarujte malé karbanátky a ty pokládejte do připravené pečící misky. Dejte péct na 30-35 minut, dokud nebudou karbanátky mít zlatavou kůrku. Podávejte s domácí majonézou, pečenou zeleninou nebo salátem.