top of page

Lososové karbanátky

Suroviny

  • 400 gramů lososa čerstvého, nebo klidně i v konzervě

  • ¼ cibule nadrobno nakrájené

  • sůl, pepř

  • 1 mrkev

  • hrst špenátu

  • ¼ lžičky červené papriky

  • ¼ lžičky mletého římského kmínu

  • 2 vejce

Postup Předehřejte si troubu na175 °C. Připravte si pečící misku a lehce ji vymažte sádlem nebo ghí. Lososa můžete použít v konzervě, pokud chcete použít čerstvého, je nutné nejprve upéct. Obojí bude fungovat. Do misky dejte lososa a rozmačkejte ho vidličkou. Přidejte cibuli, sůl, pepř, papriku a římský kmín. Promíchejte. Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno poté přidejte do misky, přidejte najemno nasekaný špenát a opět pořádně promíchejte. Nakonec přimíchejte dvě celá vejce a naposledy promíchejte, aby vám vznikla směs jako když děláte klasické karbanátky. Směs bude samozřejmě mokrá, protože v ni není žádná mouka, ale tak to má být. Z připravené směsi vytvarujte malé karbanátky a ty pokládejte do připravené pečící misky. Dejte péct na 30-35 minut, dokud nebudou karbanátky mít zlatavou kůrku. Podávejte s domácí majonézou, pečenou zeleninou nebo salátem.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page