top of page

Majonéza / tatarka


Ingredience


  • 1 žloutek (nejlépe BIO nebo domácí, aby byl čerstvý)

  • 1/2 lžičky hořčice

  • 100 ml oleje (olivový nebo avokádový)


Na dochucení


  • špetka soli

  • citronová šťáva


Postup


  1. Suroviny připravte a dejte je do nádoby. Nejlépe použijte sklenici, která bude široká alespoň tak jako nástavec mixéru, který budete používat.

  2. Mixér s nástavcem s noži vložte do nádoby tak, aby nože byly ponořené v tekutině na dno.

  3. Zapněte mixér na nejvyšší výkon a začněte ho velmi pomalu vytahovat směrem nahoru, jako byste tahali pístem. Tekutina začne hustnout.

  4. Pokud máte pocit, že nahoře je příliš oleje, můžete tento krok zopakovat, dokud dosáhnete požadované konzistence majonézy.

  5. Vyjměte mixér a přidejte citronovou šťávu a špetku soli. Dobře zamíchejte.

  6. Majonézu můžete přendat do mísy. Pokud chcete připravit tatarku, nasekejte na drobno šalotku, okurky a kapary a zamíchejte je do majonézy.


Tímto způsobem můžete snadno a rychle připravit majonézu, a dokonce i tatarku bez přidaného cukru a dalších příměsí. Dobrou chuť!

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page