top of page

Mleté maso s rajčaty a cuketou

Ingredience


  • 3 lžíce olivového oleje nebo ghí

  • 1 střední cibule

  • 500 gramů mletého masa

  • 1 větší cuketa

  • 8-10 rajčat

  • 8 stonků kadeřávku

  • Sůl a pepř

  • Petrželová nať na ozdobu


Postup


  1. Připravte si hlubší pánev a nalijte na ni olej nebo ghí.

  2. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno, poté ji přidejte na rozehřátý tuk. Nechte cibuli pomalu restovat.

  3. Přidejte mleté maso, osolte ho a vařečkou ho rozprostřete po celé pánvi. Za občasného míchání nechte maso orestovat.

  4. Mezitím oloupejte cuketu, nakrájejte ji na stejně velké kousky a nechte ji stranou.

  5. Rajčata také nakrájejte na stejně velké kousky a spolu s cuketou přidejte k orestovanému masu. Osolte, opepřete a promíchejte.

  6. Nechte pomalu dusit, občas zamíchejte, dokud cuketa nebude měkká a rajčata téměř rozvařená na omáčku.

  7. Připravte si kadeřávek, omyjte ho a vykrojte z něj košťály. Listy nasekejte na nudle a přidejte je do pánve.

  8. Promíchejte a nechte dalších 5-10 minut dusit, aby kadeřávek změkl. Ochutnejte a pokud je potřeba, tak dosolte a přidejte pepř.

  9. Pokud rajčata nepustí dostatek šťávy, můžete v průběhu vaření podlít troškou vývaru.

  10. Servírujte ozdobené čerstvou natí, například petrželkou.


0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page