Mleté maso s rajčaty a cuketou
Ingredience
3 lžíce olivového oleje nebo ghí
1 střední cibule
500 gramů mletého masa
1 větší cuketa
8-10 rajčat
8 stonků kadeřávku
Sůl a pepř
Petrželová nať na ozdobu
Postup
Připravte si hlubší pánev a nalijte na ni olej nebo ghí.
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno, poté ji přidejte na rozehřátý tuk. Nechte cibuli pomalu restovat.
Přidejte mleté maso, osolte ho a vařečkou ho rozprostřete po celé pánvi. Za občasného míchání nechte maso orestovat.
Mezitím oloupejte cuketu, nakrájejte ji na stejně velké kousky a nechte ji stranou.
Rajčata také nakrájejte na stejně velké kousky a spolu s cuketou přidejte k orestovanému masu. Osolte, opepřete a promíchejte.
Nechte pomalu dusit, občas zamíchejte, dokud cuketa nebude měkká a rajčata téměř rozvařená na omáčku.
Připravte si kadeřávek, omyjte ho a vykrojte z něj košťály. Listy nasekejte na nudle a přidejte je do pánve.
Promíchejte a nechte dalších 5-10 minut dusit, aby kadeřávek změkl. Ochutnejte a pokud je potřeba, tak dosolte a přidejte pepř.
Pokud rajčata nepustí dostatek šťávy, můžete v průběhu vaření podlít troškou vývaru.
Servírujte ozdobené čerstvou natí, například petrželkou.