Mleté maso s rajčaty a cuketou
Suroviny
3 lžíce olivového oleje nebo ghí
1 střední cibule
500 gramů mletého masa
1 větší cuketa
8-10 rajčat
8 stonků kadeřávku
sůl, pepř
petrželová nať na ozdobu
Postup Připravte si hlubší pánev a nalijte na ni tuk, nechte pomalu zahřát. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno, přidejte na rozehřátý tuk. Nechte pomalu restovat, poté přidejte mleté maso, osolte, vařečkou rozprostřete po celé pánvi a za občasného míchání nechte orestovat.
Mezitím si oloupejte cuketu, nakrájejte na stejně velké kusy, nechte stranou. Rajčata také nakrájejte na stejně velké kousky a spolu s cuketou následně přidejte k orestovanému masu. Osolte, opepřete a promíchejte. Nechte pomalu dusit, občas zamíchejte, dokud nebude cuketa měkká a rajčata téměř rozvařená na omáčku. Připravte si kadeřávek, omyjte a vykrojte z něj košťály. Listy nasekejte na nudle a přidejte na pánev. Promíchejte a nechte dalších 5-10 minut dusit, aby kadeřávek změkl. Ochutnejte a pokud je potřeba, tak dosolte a přidejte pepř. Pokud rajčata nepustí dostatek šťávy, můžete v průběhu vaření podlít troškou vývaru. Servírujte ozdobené čerstvou natí, já jsem použila petrželku.