top of page

Mleté maso s rajčaty a cuketou

Suroviny

  • 3 lžíce olivového oleje nebo ghí

  • 1 střední cibule

  • 500 gramů mletého masa

  • 1 větší cuketa

  • 8-10 rajčat

  • 8 stonků kadeřávku

  • sůl, pepř

  • petrželová nať na ozdobu


Postup Připravte si hlubší pánev a nalijte na ni tuk, nechte pomalu zahřát. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno, přidejte na rozehřátý tuk. Nechte pomalu restovat, poté přidejte mleté maso, osolte, vařečkou rozprostřete po celé pánvi a za občasného míchání nechte orestovat.

Mezitím si oloupejte cuketu, nakrájejte na stejně velké kusy, nechte stranou. Rajčata také nakrájejte na stejně velké kousky a spolu s cuketou následně přidejte k orestovanému masu. Osolte, opepřete a promíchejte. Nechte pomalu dusit, občas zamíchejte, dokud nebude cuketa měkká a rajčata téměř rozvařená na omáčku. Připravte si kadeřávek, omyjte a vykrojte z něj košťály. Listy nasekejte na nudle a přidejte na pánev. Promíchejte a nechte dalších 5-10 minut dusit, aby kadeřávek změkl. Ochutnejte a pokud je potřeba, tak dosolte a přidejte pepř. Pokud rajčata nepustí dostatek šťávy, můžete v průběhu vaření podlít troškou vývaru. Servírujte ozdobené čerstvou natí, já jsem použila petrželku.

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page