top of page

Mrkvová kaše

Aktualizováno: 26. 9.

Suroviny

  • 1 lžíce tuku (sádlo, ghí, kokosový olej)

  • ½ cibule nadrobno nakrájené

  • 12 středních mrkví

  • 1 cuketa

  • 3 hrnky vývaru

  • sůl, pepř

  • 1 lžička kmínu

Postup Do hrnce dejte tuk a nechte na sporáku pomalu rozehřát, přidejte cibuli. Mezitím si oloupejte mrkev a cuketu a nakrájejte na drobné, stejně velké kousky. Přidejte do hrnce a promíchejte, osolte, opepřete a přidejte kmín. Já dávám do kaše kmín celý, můžete však použít i mletý, nebo úplně vynechat. Následně mrkev podlijte vývarem a zakryjte pokličkou a nechte pomalu vařit, dokud nebude mrkev dokonale měkká. Až bude mrkev měkká, nechte lehce vychladnout a poté rozmixujte do hladké kaše. Servírujte s máslem, nebo můžete přimíchat do teplé kaše i lžící domácí kysané smetany, případně zkusit i kokosové mléko. Kaše vařená ve vývaru je však velmi krémová a není potřeba do ní přidávat mléko, jako do klasické bramborové kaše 🤍

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page