top of page

Mrkvová kaše

Suroviny

  • 1 lžíce tuku (sádlo, ghí, kokosový olej)

  • ½ cibule nadrobno nakrájené

  • 12 středních mrkví

  • 1 cuketa

  • 3 hrnky vývaru

  • sůl, pepř

  • 1 lžička kmínu

Postup Do hrnce dejte tuk a nechte na sporáku pomalu rozehřát, přidejte cibuli. Mezitím si oloupejte mrkev a cuketu a nakrájejte na drobné, stejně velké kousky. Přidejte do hrnce a promíchejte, osolte, opepřete a přidejte kmín. Já dávám do kaše kmín celý, můžete však použít i mletý, nebo úplně vynechat. Následně mrkev podlijte vývarem a zakryjte pokličkou a nechte pomalu vařit, dokud nebude mrkev dokonale měkká. Až bude mrkev měkká, nechte lehce vychladnout a poté rozmixujte do hladké kaše. Servírujte s máslem, nebo můžete přimíchat do teplé kaše i lžící domácí kysané smetany, případně zkusit i kokosové mléko. Kaše vařená ve vývaru je však velmi krémová a není potřeba do ní přidávat mléko, jako do klasické bramborové kaše 🤍

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny ½ hlávky bílého zelí ½ hlávky červeného zelí 2 hrušky 4 kachní stehna s kůží sůl, pepř 1lžička celého kmínu 4 naběračky vývaru Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pe

Suroviny 1,5 kila rajčat 4 menší červené řepy 1 větší červená cibule 4-5 zelených paprik 500 gramů mletého vepřového masa sůl, pepř bobkový list (asi 3-4) 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí Postu

Suroviny 1 zralé avokádo šťáva z 1/2 limetky olivový olej 1 stroužek česneku sůl a pepř Postup Do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limet

bottom of page