top of page

Mrkvová kaše

Suroviny

  • 1 lžíce tuku (sádlo, ghí, kokosový olej)

  • ½ cibule nadrobno nakrájené

  • 12 středních mrkví

  • 1 cuketa

  • 3 hrnky vývaru

  • sůl, pepř

  • 1 lžička kmínu

Postup Do hrnce dejte tuk a nechte na sporáku pomalu rozehřát, přidejte cibuli. Mezitím si oloupejte mrkev a cuketu a nakrájejte na drobné, stejně velké kousky. Přidejte do hrnce a promíchejte, osolte, opepřete a přidejte kmín. Já dávám do kaše kmín celý, můžete však použít i mletý, nebo úplně vynechat. Následně mrkev podlijte vývarem a zakryjte pokličkou a nechte pomalu vařit, dokud nebude mrkev dokonale měkká. Až bude mrkev měkká, nechte lehce vychladnout a poté rozmixujte do hladké kaše. Servírujte s máslem, nebo můžete přimíchat do teplé kaše i lžící domácí kysané smetany, případně zkusit i kokosové mléko. Kaše vařená ve vývaru je však velmi krémová a není potřeba do ní přidávat mléko, jako do klasické bramborové kaše 🤍

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Ingredience: 1 hrnek quinoy 2 hrnky vývaru (zeleninového nebo kuřecího) 2 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky 1 hrnek baby špenátu 1/2 hrnku čerstvé petrželky,

Ingredience: 1 hrst jahod 1 banán 1 pomeranč (šťáva) 2 datle (odstraněné pecky) 1 sklenice vody nebo kokosového mléka Led dle potřeby Postup: Vložte všechny ingredience do mixéru. Mixujte, dokud nedos

Ingredience: 1 šálek quinoi 2 šálky vařící vody nebo zeleninového vývaru 2 středně velké papriky (červené, žluté nebo zelené), nakrájené na plátky 1 menší cuketa, nakrájená na plátky 1 cibule, nakráje

bottom of page