Mrkvová kaše

Ingredience
1 lžíce tuku (sádlo, ghí, kokosový olej)
½ cibule, nadrobno nakrájené
12 středních mrkví
1 cuketa
3 hrnky vývaru
Sůl
Pepř
1 lžička kmínu
Postup
Do hrnce dejte lžíci tuku a nechte ho pomalu rozpustit. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji krátce osmahnout.
Mezitím oloupejte mrkve a cuketu a nakrájejte je na malé kousky stejné velikosti. Přidejte je do hrnce k cibuli a promíchejte.
Osolte a opepřete podle své chuti a přidejte kmín. Můžete použít celý kmín, mletý kmín, nebo ho vynechat, podle chuti.
Nalijte do hrnce vývar, tak aby vše bylo dobře zakryto.
Zakryjte hrnec pokličkou a nechte zeleninu pomalu vařit, dokud nezměkne.
Až bude zelenina měkká, nechte ji trochu vychladnout a poté rozmixujte směs na hladkou kaši.
Podávejte s máslem a můžete přidat lžíci domácí kysané smetany nebo kokosového mléka pro extra krémovou chuť.
Tato kaše vařená ve vývaru je však již přirozeně krémová, takže přidání mléka není nutné, na rozdíl od tradiční bramborové kaše. Skvěle se hodí jako příloha, například k masovým kuličkám.
Dobrou chuť!