top of page

Mrkvová kaše


Ingredience


  • 1 lžíce tuku (sádlo, ghí, kokosový olej)

  • ½ cibule, nadrobno nakrájené

  • 12 středních mrkví

  • 1 cuketa

  • 3 hrnky vývaru

  • Sůl

  • Pepř

  • 1 lžička kmínu


Postup


  1. Do hrnce dejte lžíci tuku a nechte ho pomalu rozpustit. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji krátce osmahnout.

  2. Mezitím oloupejte mrkve a cuketu a nakrájejte je na malé kousky stejné velikosti. Přidejte je do hrnce k cibuli a promíchejte.

  3. Osolte a opepřete podle své chuti a přidejte kmín. Můžete použít celý kmín, mletý kmín, nebo ho vynechat, podle chuti.

  4. Nalijte do hrnce vývar, tak aby vše bylo dobře zakryto.

  5. Zakryjte hrnec pokličkou a nechte zeleninu pomalu vařit, dokud nezměkne.

  6. Až bude zelenina měkká, nechte ji trochu vychladnout a poté rozmixujte směs na hladkou kaši.

  7. Podávejte s máslem a můžete přidat lžíci domácí kysané smetany nebo kokosového mléka pro extra krémovou chuť.


Tato kaše vařená ve vývaru je však již přirozeně krémová, takže přidání mléka není nutné, na rozdíl od tradiční bramborové kaše. Skvěle se hodí jako příloha, například k masovým kuličkám.


Dobrou chuť!

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page