top of page

“Nutella” bez cukru

Tahle průmyslově vyráběná čokoládová pomazánka obsahuje hromadu cukru. Ale ta, kterou si připravíte sami a bez cukru, si získá i to nejskeptičtější dítě.


Suroviny

  • 1 hrnek lískových oříšků

  • 1/2 hrnku kokosového mléka

  • 1/3 hrnku rýžového sirupu

  • 1 lžíce makadamového oleje nebo kokosového oleje

  • 1/4 hrnku raw kakaa

  • 1 lžíce vanilkového prášku, nebo extraktu


Postup

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Na plech rozložte lískové oříšky a pečte je 8 - 10 minut, než zhnědnou. Pak z nich odstaňte slupky, protože ty mohou být hořké (neusíte to dělat úplně precizně), a oříšky najemno rozmixujte. Přidejte k nim ostatní přísady a důkladně promixujte. Pokud chcete, aby byla nuttela krémovější, přidejte do ní trochu víc kokosového mléka. Nutellu můžete v lednici uchovávat i několik týdnů.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page