top of page

PAPRIKOVÁ POLÉVKA

SUROVINY

  • 20 cherry rajčat

  • 1 celý květák

  • 6 středních mrkví

  • palička česneku, neoloupaná

  • 1 cibule

  • 3 červené papriky

  • sůl, pepř

  • olivový olej na pokapání (asi 2 lžíce)

  • 6 hrnků kuřecího vývaru

  • 1 hrnek kokosového mléka

  • 1 hrst čerstvé petrželové nati

  • 4 lžíce avokádového oleje


POSTUP Předehřejte si troubu na 160 °C. Připravte pekáč a do něj vložte cherry rajčata. Na kousky rozporcovaný květák, mrkev nakrájenou na delší hranolky, papriky očistěné a nakrájené a široké plátky, cibule nakrájená na čtvrtky. Paličku česneku očistěte od vnější slupky, nahoře seřízněte a vložte do pekáče. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Dejte péct na 60 minut. Až bude zelenina pečená, přendejte ji do většího hrnce, pečený česnek vymačkejte ze slupky a zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Pomalu nechte přivést k varu a povařte asi 25 minut. Ochutnejte a dosolte/opepřete dle chuti. Když se bude polévka vařit, připravte si bylinkový olej. Do nádoby dejte hrst nasekané petrželky nebo jiné byliny (třeba koriandr chutná skvěle) zalijte avokádovým olejem a rozmixujte do hladka. Až bude polévka hotová, rozmixujte ji do hladkého krému a servírujte s bylinkovým olejem, případně se zakysanou smetanou.

2 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page