top of page

Pečená kachna se zelím a hruškou

Suroviny

½ hlávky bílého zelí

½ hlávky červeného zelí

2 hrušky

4 kachní stehna s kůží

sůl, pepř

1lžička celého kmínu

4 naběračky vývaru


Postup

Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pekáč nebo pečící misku s víčkem. Zelí očistěte a odstraňte košťál, nakrájejte na tenké plátky, vložte do připraveného pekáče. Zelí promíchejte, aby se smíchalo bílé a červené a osolte, opepřete a přidejte kmín. Oloupejte hrušky, odstraňte jadřinec a nakrájejte je na stejně velké kostky a přidejte je do pekáče na povrch zelí. Na takto připravenou zeleninu s hruškou položte kachní stehna, osolte je a případně posypte ještě kmínem, pokud máte rádi a podlijte vývarem. Zakryjte pokličkou a dejte péct do trouby na 1,5 hodiny. Poté zvedněte teplotu trouby na 200 °C a odryté dejte na dalších 30-40 minut péct. Pokud tedy máte rádi křupavou kůži tak jako my. Servírujte s pečenou dýní a nebo jen samotné. Pokud budete recept používat pro více lidí, nebo péct celou kachnu, můžete klidně použít celou hlávku zelí od každé barvy.  Případně můžete do zelí přidat nadrobno nasekanou cibuli a česnek.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page