Pečená kachna se zelím a hruškou
Suroviny
½ hlávky bílého zelí
½ hlávky červeného zelí
2 hrušky
4 kachní stehna s kůží
sůl, pepř
1lžička celého kmínu
4 naběračky vývaru
Postup
Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pekáč nebo pečící misku s víčkem. Zelí očistěte a odstraňte košťál, nakrájejte na tenké plátky, vložte do připraveného pekáče. Zelí promíchejte, aby se smíchalo bílé a červené a osolte, opepřete a přidejte kmín. Oloupejte hrušky, odstraňte jadřinec a nakrájejte je na stejně velké kostky a přidejte je do pekáče na povrch zelí. Na takto připravenou zeleninu s hruškou položte kachní stehna, osolte je a případně posypte ještě kmínem, pokud máte rádi a podlijte vývarem. Zakryjte pokličkou a dejte péct do trouby na 1,5 hodiny. Poté zvedněte teplotu trouby na 200 °C a odryté dejte na dalších 30-40 minut péct. Pokud tedy máte rádi křupavou kůži tak jako my. Servírujte s pečenou dýní a nebo jen samotné. Pokud budete recept používat pro více lidí, nebo péct celou kachnu, můžete klidně použít celou hlávku zelí od každé barvy. Případně můžete do zelí přidat nadrobno nasekanou cibuli a česnek.