Pečená zelenina
Pečená zelenina je skvělý doplněk k hummusu. Můžete zvolit jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi, a pečení ji dodá ještě hlubší a bohatší chuť.
Ingredience:
2 středně velké cukety
2 papriky (červené, žluté, oranžové)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
1/2 lžičky mletého kmínu (nepovinné)
Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Omyjte a nakrájejte cukety, papriky a cibuli na menší kousky.
Na plech dejte papír na pečení a položte na něj nakrájenou zeleninu.
Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Zeleninu posypte solí, černým pepřem a kmínem. Přidejte olivový olej a promíchejte.
Pečte zeleninu v troubě asi 25 minut, dokud není zlatavá a měkká.
Podávejte s hummusem.
Tato pečená zelenina je plná chuti a je skvělou alternativou k tradičním přílohám jako jsou brambory nebo rýže. Pokud nemáte rádi některou z uvedených zelenin, můžete je snadno nahradit jinou, kterou máte rádi, jako jsou třeba lilek, rajčata, červená řepa nebo mrkev.