top of page

Pečená špagetová dýně

Špagetová dýně je velice bohatá na kyselinu listovou, mangan, draslík, železo, vápník, zinek, vitamíny skupiny A, B (především niacin, riboflavin a tiamin) a vlákninu. Má velice nízký glykemický index a je výbornou náhražkou klasických nudlí.

Dýni rozpůlím a pomocí lžíce vydlabu semínka. Dýni osolím a pokapu olejem, můžete použít co máte doma - olivový, kokosový, ghí, nebo klidně máslo. Olej vmasírujte do dýně a dejte péct do trouby na plechu. Můžete dát péct dužinou dolů, nebo naopak nahoru, je to v podstatě jedno.

Nechte péct při teplotě 170 °C asi 30-40 minut, dokud nebude dýně uvnitř měkká. Pak pomocí vidličky upečenou dužinu vyndejte a máte krásné, pravidelně vypadající nudle, které se dají použít jako nudle klasické, ať už do polévky nebo na další rychlé recepty.

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page