Pečená špagetová dýně
Špagetová dýně je velice bohatá na kyselinu listovou, mangan, draslík, železo, vápník, zinek, vitamíny skupiny A, B (především niacin, riboflavin a tiamin) a vlákninu. Má velice nízký glykemický index a je výbornou náhražkou klasických nudlí.

Dýni rozpůlím a pomocí lžíce vydlabu semínka. Dýni osolím a pokapu olejem, můžete použít co máte doma - olivový, kokosový, ghí, nebo klidně máslo. Olej vmasírujte do dýně a dejte péct do trouby na plechu. Můžete dát péct dužinou dolů, nebo naopak nahoru, je to v podstatě jedno.
Nechte péct při teplotě 170 °C asi 30-40 minut, dokud nebude dýně uvnitř měkká. Pak pomocí vidličky upečenou dužinu vyndejte a máte krásné, pravidelně vypadající nudle, které se dají použít jako nudle klasické, ať už do polévky nebo na další rychlé recepty.