top of page

Pečený květák

Neuvěřitelně jednoduchá a chutná příloha a nebo také základ pro výbornou polévku.


Suroviny

  • 1 středně velký květák

  • 1 lžíce mleté kurkumy

  • 1 lžička mletého zázvoru

  • 4 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

Postup Připravte si plech a ten pokapejte troškou oleje. Předehřejte troubu na 175°C. Květák omyjte, rozdělte na přibližně stejně velké kousky a vložte do misky. Poté posypte kurkumou, zázvorem a polijte olivovým olejem. Osolte, opepřete a vše řádně promíchejte. Chcete, aby se každý kousek květáku obalil ve směsi koření. Přendejte na připravený plech a dejte péct na přibližně 30 minut.

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page