top of page

Pečený květák

Neuvěřitelně jednoduchá a chutná příloha a nebo také základ pro výbornou polévku.


Suroviny

  • 1 středně velký květák

  • 1 lžíce mleté kurkumy

  • 1 lžička mletého zázvoru

  • 4 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

Postup Připravte si plech a ten pokapejte troškou oleje. Předehřejte troubu na 175°C. Květák omyjte, rozdělte na přibližně stejně velké kousky a vložte do misky. Poté posypte kurkumou, zázvorem a polijte olivovým olejem. Osolte, opepřete a vše řádně promíchejte. Chcete, aby se každý kousek květáku obalil ve směsi koření. Přendejte na připravený plech a dejte péct na přibližně 30 minut.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page