top of page

Perník

Suroviny

  • 1 hrnek mandlového másla

  • 4 vejce

  • ½ lžičky jedlé sody

  • skořice, nebo perníkové koření dle chuti, můžete vynechat


Postup

Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte a vymažte formu asi 18x18 cm nebo kulatou o průměru 20 cm. Do misky dejte ořechové máslo. Přidejte celá vejce, skořici, jedlou sodu a ručním mixérem mixujte, dokud nevznikne hladká hmota. Do vzniklého těsta můžete vmíchat na kousky nakrájená jablka, hrušky, borůvky nebo jiné ovoce. Poté těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 20-25 minut. Nechte vychladnout, než budete servírovat. Chutná skvěle se zakysanou smetanou. Korpus můžete po vychladnutí podélně rozkrojit a namazat domácím jablečným/hruškovým pyré. Případně použít rozmačkané maliny nebo jiné ovoce místo marmelády. Skladujte v lednici.

20 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page