Perník
Suroviny
1 hrnek mandlového másla
4 vejce
½ lžičky jedlé sody
skořice, nebo perníkové koření dle chuti, můžete vynechat
Postup
Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte a vymažte formu asi 18x18 cm nebo kulatou o průměru 20 cm. Do misky dejte ořechové máslo. Přidejte celá vejce, skořici, jedlou sodu a ručním mixérem mixujte, dokud nevznikne hladká hmota. Do vzniklého těsta můžete vmíchat na kousky nakrájená jablka, hrušky, borůvky nebo jiné ovoce. Poté těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 20-25 minut. Nechte vychladnout, než budete servírovat. Chutná skvěle se zakysanou smetanou. Korpus můžete po vychladnutí podélně rozkrojit a namazat domácím jablečným/hruškovým pyré. Případně použít rozmačkané maliny nebo jiné ovoce místo marmelády. Skladujte v lednici.