Plněné papriky

Suroviny

  • 1,5 kila rajčat

  • 4 menší červené řepy

  • 1 větší červená cibule

  • 4-5 zelených paprik

  • 500 gramů mletého vepřového masa

  • sůl, pepř

  • bobkový list (asi 3-4)

  • 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí

Postup Předehřejte si troubu na 160°C. Připravte si hlubokou pečící misku nebo pekáč s víčkem. Dno polijte olivovým nebo jiným olejem. Rajčata umyjte a nakrájejte na kousky, je jedno, jak velké, jen je dobré, aby byly přibližně stejně velké. Vložte do pekáče. Řepu oloupejte, nakrájejte na malé kousky a přidejte do pekáče. Promíchejte s rajčaty, osolte a opepřete. Přidejte bobkový list. V misce si připravte mleté maso, osolte a opepřete a pořádně promíchejte. Papriky očistěte a vyndejte jádřinec, jednu po druhé papriky naplňte mletým masem. Naplněné papriky dejte nebo lépe řečeno zavrtejte do pekáče s rajčaty a řepou, nemusí být celé ponořené. Pokud vám nějaké maso zbyde přidejte buď jednu papriku navíc, nebo z masa udělejte kuličky a dejte je již bez papriky do rajčat. Do masa můžete také nastrouhat nahrubo třeba mrkev, květák nebo červenou řepu. Takto připravené zakryjte pokličkou a dejte do předehřáté trouby péct na asi 2 hodiny. Dávám na horkovzduch. Až budou papriky pečené, opatrně vyndejte paprikové lusky na misku, odstraňte také bobkový list a směs rajčat a řepy rozmixujte do hladké omáčky. Papriky pak do omáčky zase vraťte. Servírujte s květákovou rýží. Já mám ráda i samotné.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny Těsto 1,5 hrnku mletých mandlí (mohou být i se slupkou) 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) 1 lžička jedlé sody ½ lžičky mleté skořice 1 lžička vanilko

Suroviny 1 lžíce sádla nebo ghí 1 cibule 1 lžička celého kmínu 2-4 celé bobkové listy 600 gramů vepřové kýty nebo krkovice 6 lžic sladké papriky 1 lžíce mleté kurkumy 3 hrnky kysaného zelí 4 hrnky výv

Suroviny hrušky borůvky skořice kokosový olej, máslo nebo ghí pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno Postup Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C. Hrušky rozpulte, vyndejte jad