Quinoa s grilovanou zeleninou a bylinkovým dresinkem
Ingredience:
1 šálek quinoi
2 šálky vařící vody nebo zeleninového vývaru
2 středně velké papriky (červené, žluté nebo zelené), nakrájené na plátky
1 menší cuketa, nakrájená na plátky
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
2 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř podle chuti
Bylinkový dresink (například z olivového oleje, citronové šťávy a nasekaných čerstvých bylinek) pro dochucení
Postup:
Quinou opláchněte studenou vodou a přelijte vařící vodou nebo zeleninovým vývarem. Přiklopte a nechte vařit přibližně 15-20 minut, nebo dokud se zrna načechrají.
Na grilu nebo grilovací pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte plátky papriky, cukety a cibule. Osolte a opepřete podle chuti. Grilujte zeleninu po dobu přibližně 5-7 minut, nebo dokud není měkká.
V míse smíchejte uvařenou quinou a grilovanou zeleninu. Přidejte bylinkový dresink a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Podávejte jako teplou nebo studenou přílohu nebo jako samostatné jídlo. Případně můžete přidat na kostičky nakrájený grilovaný sýr nebo čerstvé bylinky pro zdobení.
Quinoa s grilovanou zeleninou a bylinkovým dresinkem je skvělou volbou pro zdravý a chutný oběd či večeři. Vychutnejte si tuto vyváženou a výživnou kombinaci, která vás naplní energií a poskytne vám důležité živiny. Užijte si jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm, který vám dodá sílu a prospěje vašemu zdraví. Dobrou chuť!