top of page

Quinoa s grilovanou zeleninou a bylinkovým dresinkem

  • Ingredience:

  • 1 šálek quinoi

  • 2 šálky vařící vody nebo zeleninového vývaru

  • 2 středně velké papriky (červené, žluté nebo zelené), nakrájené na plátky

  • 1 menší cuketa, nakrájená na plátky

  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky

  • 2 lžíce olivového oleje

  • Sůl a pepř podle chuti

  • Bylinkový dresink (například z olivového oleje, citronové šťávy a nasekaných čerstvých bylinek) pro dochucení


  • Postup:

  1. Quinou opláchněte studenou vodou a přelijte vařící vodou nebo zeleninovým vývarem. Přiklopte a nechte vařit přibližně 15-20 minut, nebo dokud se zrna načechrají.

  2. Na grilu nebo grilovací pánvi zahřejte olivový olej. Přidejte plátky papriky, cukety a cibule. Osolte a opepřete podle chuti. Grilujte zeleninu po dobu přibližně 5-7 minut, nebo dokud není měkká.

  3. V míse smíchejte uvařenou quinou a grilovanou zeleninu. Přidejte bylinkový dresink a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

  4. Podávejte jako teplou nebo studenou přílohu nebo jako samostatné jídlo. Případně můžete přidat na kostičky nakrájený grilovaný sýr nebo čerstvé bylinky pro zdobení.


Quinoa s grilovanou zeleninou a bylinkovým dresinkem je skvělou volbou pro zdravý a chutný oběd či večeři. Vychutnejte si tuto vyváženou a výživnou kombinaci, která vás naplní energií a poskytne vám důležité živiny. Užijte si jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm, který vám dodá sílu a prospěje vašemu zdraví. Dobrou chuť!

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page