Rajčatová polévka
INGREDIENCE
1 velká lžíce sádla
1 cibule
10 rajčat
2 cukety
2 střední červené řepy
8 hrnků vývaru
100 gramů čerstvého špenátu
2 hrnky kokosového mléka
sůl a pepř dle chuti
čerstvá nať na ozdobu
POSTUP Do středního hrnce dejte rozehřát sádlo (můžete použít samozřejmě i ghí) a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, nechce lehce osmahnout. Nakrájejte si rajčata a přidejte do hrnce, promíchejte. Cuketu a červenou řepu oloupejte a nakrájejte na drobné kostky a přidejte k rajčatům, promíchejte, osolte a opepřete dle chuti a podlijte vývarem a nechte pod pokličkou pomalu vařit, dokud nebudou rajčata a cuketa hezky rozvařené a červená řepa měkká. To bude trvat přibližně 30-40 minut. Nakonec přidejte kokosové mléko a čerstvý špenát, promíchejte a nechte asi 10 deset minut povařit. Polévku můžete servírovat s čerstvou natí a lžicí domácí kysané smetany. Případně pokud preferujete hladkou krémovou polévku, můžete ji po dovaření rozmixovat. Obojí funguje skvěle!