top of page

Rajčatová polévka

INGREDIENCE

  • 1 velká lžíce sádla

  • 1 cibule

  • 10 rajčat

  • 2 cukety

  • 2 střední červené řepy

  • 8 hrnků vývaru

  • 100 gramů čerstvého špenátu

  • 2 hrnky kokosového mléka

  • sůl a pepř dle chuti

  • čerstvá nať na ozdobu


POSTUP Do středního hrnce dejte rozehřát sádlo (můžete použít samozřejmě i ghí) a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, nechce lehce osmahnout. Nakrájejte si rajčata a přidejte do hrnce, promíchejte. Cuketu a červenou řepu oloupejte a nakrájejte na drobné kostky a přidejte k rajčatům, promíchejte, osolte a opepřete dle chuti a podlijte vývarem a nechte pod pokličkou pomalu vařit, dokud nebudou rajčata a cuketa hezky rozvařené a červená řepa měkká. To bude trvat přibližně 30-40 minut. Nakonec přidejte kokosové mléko a čerstvý špenát, promíchejte a nechte asi 10 deset minut povařit. Polévku můžete servírovat s čerstvou natí a lžicí domácí kysané smetany. Případně pokud preferujete hladkou krémovou polévku, můžete ji po dovaření rozmixovat. Obojí funguje skvěle!

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page