Rajčatové pyré
Mám pro Vás recept na tohle skvělé a jednoduché rajčatové pyré. Je výborné k těstovinám, jako omáčka k masu a zelenině, nebo ho používám k přípravě květákové pizzy.
Po vychladnutí můžete skladovat v lednici, kde vydrží asi týden.

Potřebujete na něj:
8 větších rajčat
1 menší cibule
2-4 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
Postup:
Předehřejte si troubu na 175 °C, a připravte si menší pekáček, nebo skleněnou pečící misku.
Rajčata umyjte a nakrájejte na stejně velké kostky, vložte do pekáčku. Oloupejte cibuli, česnek a nasekejte najemno. Přidejte k rajčatům, osolte a polijte olivovým olejem a pořádně promíchejte.
Dejte péct asi na 35-45 minut.
Nechte vychladnout a poté rozmixujte na hladké pyré 👌 a je hotovo :) Tak kdo ho vyzkouší?