top of page

Rizoto z květákové rýže s kuřecím masem

Suroviny:

  • 1 velký květák

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 hrnek kuřecího vývaru

  • 1 hrnek vody

  • 1/2 hrnku bílého vína

  • 1/2 hrnku tvrdého sýra, nastrouhaného

  • 2 lžíce másla

  • 2 kousky kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky

  • sůl a pepř podle chuti


Postup:

  1. Květák očistěte a nakrájejte na menší kousky. Poté ho rozmixujte v mixéru, dokud nedosáhnete hrubé konzistence rýže.

  2. Cibuli a česnek nakrájejte na malé kousky a orestujte na olivovém oleji v hrnci. Přidejte nakrájené kousky kuřecího masa a smažte do zlatova.

  3. Přidejte květákovou rýži a smažte ji na pánvi asi 2 minuty, dokud nezměkne. Přidejte bílé víno a nechte vařit, dokud alkohol nevyprchá.

  4. Nalijte kuřecí vývar a vodu do hrnce a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte rýži, dokud nebude měkká.

  5. Jakmile je rýže měkká, přidejte nastrouhaný sýr a máslo a zamíchejte, dokud se nerozpustí.

  6. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte.


Dobrou chuť!

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page