top of page

Růžičkové kapustičky

Suroviny

  • ½ kila růžičkové kapusty, očistěné a bez košťálů

  • 4 stroužky česneku, najemno nastrouhaného

  • sůl, pepř

  • ¼ hrnku olivového oleje

  • ½ lžičky celého kmínu

  • 2 lžíce aktivovaných dýňových semínek


Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si pečící misku. Růžičkovou kapustu nakrájejte na čtvrtiny a dejte do hlubší misky, osolte, opepřete, polijte olivovým olejem a přidejte nastrouhaný, nebo namačkaný česnek a kmín. Pořádně promíchejte, aby se růžičková kapusta obalila v oleji a česnek se rovnoměrně rozprostřel. Poté přendejte do připravené pečící misky a posypte dýňovými semínky a dejte péct asi na 35 minut. Servírujte jako přílohu k masu, nebo samotné jako svačinu. Může se konzumovat teplé i studené.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page