top of page

Růžičkové kapustičky

Ingredience


  • ½ kila růžičkové kapusty, očištěné a bez košťálů

  • 4 stroužky česneku, najemno nastrouhaného

  • Sůl, pepř

  • ¼ hrnku olivového oleje

  • ½ lžičky celého kmínu

  • 2 lžíce aktivovaných dýňových semínek



Postup


  1. Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si pečící misku.

  2. Růžičkovou kapustu nakrájejte na čtvrtiny a dejte do hlubší misky. Osolte, opepřete, polijte olivovým olejem a přidejte nastrouhaný česnek a kmín.

  3. Pořádně promíchejte, aby se růžičková kapusta obalila v oleji a česnek se rovnoměrně rozprostřel.

  4. Poté přendejte do připravené pečící misky a posypte dýňovými semínky. Dejte péct asi na 35 minut.

  5. Servírujte jako přílohu k masu nebo samotné jako svačinu. Může se konzumovat teplé i studené.


Tato růžičková kapusta je skvělým způsobem, jak připravit zdravou a chutnou přílohu nebo svačinu. Doufám, že si ji užijete!

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page