Růžičkové kapustičky
Ingredience
½ kila růžičkové kapusty, očištěné a bez košťálů
4 stroužky česneku, najemno nastrouhaného
Sůl, pepř
¼ hrnku olivového oleje
½ lžičky celého kmínu
2 lžíce aktivovaných dýňových semínek
Postup
Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si pečící misku.
Růžičkovou kapustu nakrájejte na čtvrtiny a dejte do hlubší misky. Osolte, opepřete, polijte olivovým olejem a přidejte nastrouhaný česnek a kmín.
Pořádně promíchejte, aby se růžičková kapusta obalila v oleji a česnek se rovnoměrně rozprostřel.
Poté přendejte do připravené pečící misky a posypte dýňovými semínky. Dejte péct asi na 35 minut.
Servírujte jako přílohu k masu nebo samotné jako svačinu. Může se konzumovat teplé i studené.
Tato růžičková kapusta je skvělým způsobem, jak připravit zdravou a chutnou přílohu nebo svačinu. Doufám, že si ji užijete!