Růžičkové kapustičky
Suroviny
½ kila růžičkové kapusty, očistěné a bez košťálů
4 stroužky česneku, najemno nastrouhaného
sůl, pepř
¼ hrnku olivového oleje
½ lžičky celého kmínu
2 lžíce aktivovaných dýňových semínek
Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si pečící misku. Růžičkovou kapustu nakrájejte na čtvrtiny a dejte do hlubší misky, osolte, opepřete, polijte olivovým olejem a přidejte nastrouhaný, nebo namačkaný česnek a kmín. Pořádně promíchejte, aby se růžičková kapusta obalila v oleji a česnek se rovnoměrně rozprostřel. Poté přendejte do připravené pečící misky a posypte dýňovými semínky a dejte péct asi na 35 minut. Servírujte jako přílohu k masu, nebo samotné jako svačinu. Může se konzumovat teplé i studené.