Rychlá snídaně
Suroviny
50 gramů masa, které vám zbylo z přípravy vývaru, nebo po pečení kuřete.
1 střední rajče, nakrájené na kolečka
1-2 stroužky česneku, nakrájeného nadrobno
3-4 vejce
hrst čerstvého koriandru, nebo jiných bylinek
sůl, pepř
1 lžíci sádla
hrst strouhaného sýra (můžete vynechat)

Postup Připravte si pánev, nechte ji pomalu rozehřát a dejte na ní sádlo. Na sádlo dejte nakrájený česnek a maso a nechte lehce osmahnout. Přidejte koriandr, nebo jiné bylinky a znovu promíchejte. Poté přidejte vejce, osolte a opepřete. Nechte minutku propéct, pak opatrně na vejce naskládejte na kolečka nakrájená rajčata. Nechte dále smažit. Chcete, aby bílky byli pevné, žloutky nechte klidně tekutější, nebo jak máte rádi. Pokud budete přidávat sýr, přidejte ho chvilku před tím, než bude omeleta hotová, chcete, aby se jen trochu rozpustil. Omeletu sundejte z pánve chvíli před tím, než bude úplně propečená, a nechte asi tak minutu, dvě odležet, vejce trochu dojde i mimo pánev a vejce budou perfektně dodělaná, a omeleta akorát k jídlu. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo jinými bylinkami 🤍