Sekaná

Suroviny

  • 1 kg mletého masa

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 4 mrkve

  • Sůl, pepř a trochu celého kmínu, asi tak 1 lžička

  • 2 lžíce sádla nebo ghee

  • 1 naběračka vývaru

Postup

Mleté maso dejte do mísy, osolte a opepřete.

Mrkev oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemné proužky, stejně tak česnek. Ten je možné taky nastrouhat, já ale ho většinou krájím.

Vše přidejte do masa a pořádně (nejlépe rukama) promíchejte, aby se vám maso a zelenina spojila.

Rukama uplácejte do tvaru, v jakém sekanou chcete péct, já dělám klasický oválný bochník.

Na pečení sekané používám trochu hlubší pečící misku, nebo pekáček. Ten trochu vymažu sádlem, sekanou do něj položím, posypu kmínem a poliji zbytkem sádla. Celé pak zaliji vývarem, ve kterém se sekaná peče.

Dejte do předem vyhřáté trouby péct na 180 stupňů na 60-80 minut, záleží, jak je sekaná vysoká. Chcete, aby byla pěkně propečená, ale ne vysušená.

Sekaná je výborná se zeleninovou kaší a s kysaným zelím.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny Těsto 1,5 hrnku mletých mandlí (mohou být i se slupkou) 1 lžíce kokosové mouky 1 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) 1 lžička jedlé sody ½ lžičky mleté skořice 1 lžička vanilko

Suroviny 1 lžíce sádla nebo ghí 1 cibule 1 lžička celého kmínu 2-4 celé bobkové listy 600 gramů vepřové kýty nebo krkovice 6 lžic sladké papriky 1 lžíce mleté kurkumy 3 hrnky kysaného zelí 4 hrnky výv

Suroviny hrušky borůvky skořice kokosový olej, máslo nebo ghí pistácie, nebo jiné ořechy nasekané nadrobno Postup Připravte si pečící misku, troubu předehřejte na 175 °C. Hrušky rozpulte, vyndejte jad