top of page

Sekaná

Ingredience

  • 1 kg mletého masa

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 4 mrkve

  • Sůl, pepř a trochu celého kmínu, asi tak 1 lžička

  • 2 lžíce sádla nebo ghee

  • 1 naběračka vývaru


Postup

  1. Mleté maso dejte do mísy, osolte a opepřete.

  2. Mrkev oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Cibuli nakrájejte na jemné proužky, stejně tak česnek. Česnek je možné také nastrouhat.

  3. Všechny tyto připravené ingredience přidejte do mletého masa a pečlivě (nejlépe rukama) promíchejte, aby se maso a zelenina dobře spojily.

  4. Formujte masovou směs do tvaru, jakým chcete mít sekanou (například klasický oválný bochník).

  5. Použijte pekáček nebo hlubší pečící misku, trochu ji vymažte sádlem nebo ghee, a do ní umístěte sekanou. Posypte ji kmínem a zalijte zbytkem sádla.

  6. Nalijte vývar do pečící mísy nebo pekáče kolem sekané.

  7. Dejte sekanou do předem vyhřáté trouby a pečte ji na 180 stupňů po dobu 60-80 minut, v závislosti na výšce sekané. Chcete dosáhnout toho, aby byla sekaná dobře propečená, ale ne vysušená.


Sekaná chutná výborně s přílohou jako je zeleninová kaše a kysané zelí.


1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page