top of page

Jarní salát s chřestem a avokádovým dresingem

Avokádo, salát a chřest? Výborný salát, který je hotový za pár minut.


Do vroucí osolené vody ve vyšším hrnci dáme na 5 minut vařit omytý chřest. Špičky můžeme před vařením ulámat.


Tenhle salát je úžasnej ke grilovanému masu 👌

Poté chřest přelijeme ledovou vodou (díky ledové vodě zůstane krásně zelený a křupavý), osušíme a nakrájíme na 2 cm kousky, nebo klidně necháme v celku (to vypadá na oko trošku líp, pokud zvete návštěvu). Můžeme přidat ředkvičky, které omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.


Jdeme na dresing. Do misky dáme dužinu z 1 zralého avokáda, 1 lžíci limetkové šťávy, 5 lžic vody, 2 očištěné jarní cibulky, 3 lžíce panenského olivového oleje, sůl a podle chuti vše rozmixujeme do hladka.

Pokud máte zrovna doma, tak můžete do dresingu vmíchat ještě hrst omyté pažitky nebo medvědího česneku nakrájené nadrobno.

Na talíř naskládáme omytý římský, nebo ledový salát, nebo klidně salátový mix, naskládáme chřest, pokud jsme dali ředkvičky, vše polijeme dresingem, můžeme posypat nahrubo nasekanýma oříškama a postrouhat parmazánem. Podáváme buď samotné jako salát, nebo s grilovaným masem a nebo třeba s uvařeným vajíčkem, či kozím sýrem 👌



35 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page