top of page

Jarní salát s pečeným chřestem a parmazánem

Renča Stehlíková

Aktualizováno: 28. 7. 2024

Tento jarní salát s pečeným chřestem a parmazánem je dokonalou kombinací čerstvosti a chutí. Je ideální jako lehká večeře nebo příloha k hlavnímu jídlu.

Ingredience

  • 1 svazek zeleného chřestu

  • 1 hlávka římského salátu nebo mix salátů

  • 1/2 šálku nasekaných lískových oříšků

  • 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu (plus několik plátků na ozdobu)

  • Olivový olej

  • Sůl a pepř podle chuti

  • Citronová šťáva z 1 citronu


Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.

  2. Chřest opláchněte a odkrojte tvrdé konce. Rozložte chřest na plech, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě asi 10-15 minut, dokud není chřest měkký a lehce zhnědlý.

  3. Římský salát nebo mix salátů opláchněte a osušte. Natrhejte na menší kousky a dejte do velké mísy.

  4. Nasekejte lískové oříšky a krátce je opražte na suché pánvi, aby získaly křupavost a vůni.

  5. Do mísy s natrhaným salátem přidejte pečený chřest, nasekané a opražené lískové oříšky a nastrouhaný parmazán.

  6. Zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete podle chuti. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

  7. Salát rozdělte na talíře a ozdobte několika plátky parmazánu. Podávejte ihned jako lehký hlavní chod nebo jako přílohu.


Pro další skvělé recepty se podívejte na můj cookbook.

 
 
 

コメント


  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok

Přihlásit se k odběru článků z blogu

Díky za přihlášení

Renča Stehlíková, DiS. - specialista na zdraví a výživu

 

© 2024 by Michal Stehlik

bottom of page