top of page

Stew - guláš

Tenhle guláš vařte pěkně pomalu v jednom hrnci 👌


Suroviny

  • 2-3 lžíce sádla nebo jiného tuku

  • 500 gramů hovězího masa na guláš

  • 3 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 3 střední mrkve

  • 1 menší cuketa

  • 1 menší brokolice

  • ½ květáku

  • ½ bílé ředkve nebo kedlubny

  • 4-5 kusů kadeřávku nebo jiné listové zeleniny

  • 2-3 hrnky vývaru

  • 3-4 hrnky rajčatového pyré

  • Pepř, sůl

  • Bobkový list (můžete vynechat)

  • Čerstvé bylinky na ozdobu a dochucení


Postup

  1. Nejprve si připravte pyré, podle receptu zde.

  2. Do většího hrnce dejte sádlo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osmahněte pár minut, poté přidejte maso nakrájené na stejně velké kostky.

  3. Nechte maso pomalu osmahnout, zatáhnout, a mezitím si oloupejte a nakrájejte zeleninu na kostky. Připravte květák a brokolici na drobné kousky.

  4. Až bude maso zatažené, osolte, opepřete a přidejte nakrájenou zeleninu (kromě kadeřávku a bylinek). Promíchejte, obalte zeleninu tukem, a poté podlijte vývarem a rajčatovým pyré. Dobře promíchejte a případně znovu ochuťte solí a pepřem. Přidejte bobkový list, pokud jej používáte.

  5. Zakryjte hrnec pokličkou a nechte pomalu probublávat asi 30-45 minut, dokud maso nebude měkké a zelenina uvařená.

  6. Mezitím nakrájejte kadeřávek na kousky. Vmíchejte ho do téměř hotového guláše asi 5-10 minut před koncem vaření.

  7. Servírujte s čerstvými bylinkami a případně přidejte lžíci domácí zakysané smetany.

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Tvarohový koláč s borůvkami

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

Borůvková chia pudink

Ingredience 3 lžíce chia semínek 1 hrnek mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1/2 šálku čerstvých nebo mražených borůvek 1 lžička medu nebo javorového sirup

bottom of page