Stew - guláš
Tenhle guláš vařte pěkně pomalu v jednom hrnci 👌

Suroviny
2-3 lžíce sádla nebo jiného tuku
500 gramů hovězího masa na guláš
3 stroužky česneku
1 cibule
3 střední mrkve
1 menší cuketa
1 menší brokolice
½ květáku
½ bílé ředkve nebo kedlubny
4-5 kusů kadeřávku nebo jiné listové zeleniny
2-3 hrnky vývaru
3-4 hrnky rajčatového pyré
pepř, sůl
bobkový list (můžete vynechat)
čerstvé bylinky na ozdobu a dochucení
Postup Nejprve si připravte pyré, podle receptu zde. Do většího hrnce dejte sádlo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Pár minut osmahněte, poté přidejte maso nakrájené na stejně velké kostky. Nechte pomalu osmahnout, zatáhnout a mezitím si oloupejte a nakrájejte zeleninu na kostky, připravte květák a brokolici na drobné kousky. Až bude maso zatažené, osolte, opepřete a přidejte k němu nakrájenou zeleninu, kromě kadeřávku a bylinek. Promíchejte a obalte zeleninu s tukem a poté podlijte vývarem a rajčatovým pyré. Pořádně promíchejte a případně znovu ochuťte solí a pepřem, přidejte bobkový list, pokud používáte. Zakryjte pokličkou a nechte pomalu probublávat asi 30-45 minut, dokud nebude maso krásně měkké a všechna zelenina pořádně uvařená. Mezitím si okrájejte košťály z kadeřávku a nakrájejte ho na kousky. Vmíchejte ho do téměř hotové stew, tak asi 5-10 minut před koncem vaření. Servírujte s čerstvými bylinkami, a případně můžete přidat lžící domácí zakysané smetany.