top of page

Stew - guláš

Tenhle guláš vařte pěkně pomalu v jednom hrnci 👌

Suroviny

2-3 lžíce sádla nebo jiného tuku

500 gramů hovězího masa na guláš

3 stroužky česneku

1 cibule

3 střední mrkve

1 menší cuketa

1 menší brokolice

½ květáku

½ bílé ředkve nebo kedlubny

4-5 kusů kadeřávku nebo jiné listové zeleniny

2-3 hrnky vývaru

3-4 hrnky rajčatového pyré

pepř, sůl

bobkový list (můžete vynechat)

čerstvé bylinky na ozdobu a dochucení

Postup Nejprve si připravte pyré, podle receptu zde. Do většího hrnce dejte sádlo a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Pár minut osmahněte, poté přidejte maso nakrájené na stejně velké kostky. Nechte pomalu osmahnout, zatáhnout a mezitím si oloupejte a nakrájejte zeleninu na kostky, připravte květák a brokolici na drobné kousky. Až bude maso zatažené, osolte, opepřete a přidejte k němu nakrájenou zeleninu, kromě kadeřávku a bylinek. Promíchejte a obalte zeleninu s tukem a poté podlijte vývarem a rajčatovým pyré. Pořádně promíchejte a případně znovu ochuťte solí a pepřem, přidejte bobkový list, pokud používáte. Zakryjte pokličkou a nechte pomalu probublávat asi 30-45 minut, dokud nebude maso krásně měkké a všechna zelenina pořádně uvařená. Mezitím si okrájejte košťály z kadeřávku a nakrájejte ho na kousky. Vmíchejte ho do téměř hotové stew, tak asi 5-10 minut před koncem vaření. Servírujte s čerstvými bylinkami, a případně můžete přidat lžící domácí zakysané smetany.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny ½ hlávky bílého zelí ½ hlávky červeného zelí 2 hrušky 4 kachní stehna s kůží sůl, pepř 1lžička celého kmínu 4 naběračky vývaru Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pe

Suroviny 1,5 kila rajčat 4 menší červené řepy 1 větší červená cibule 4-5 zelených paprik 500 gramů mletého vepřového masa sůl, pepř bobkový list (asi 3-4) 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí Postu

Suroviny 1 zralé avokádo šťáva z 1/2 limetky olivový olej 1 stroužek česneku sůl a pepř Postup Do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limet

bottom of page