top of page

Toastový chléb

Pokud chcete mít chléb více nadýchaný, můžete při pečení rozdělit vejce a bílky vyšlehat na sníh, který do těsta vmícháte až nakonec.

Suroviny

• 6 vajec

• ½ hrnku kešu másla

• ¾ hrnku kokosové mouky, mínus cca jednu lžíci

• sůl

• ½ lžičky jedlé sody

• mák a kmín na ozdobu (můžete vynechat)


Postup Troubu předehřejte na 175 °C, připravte si formu na chleba o velikosti asi 20x10 cm. Do trouby si dejte malou skleničku s vodou, chleba bude vláčnější. Do misky dejte vajíčka, kešu máslo a pomocí ručního ponorného mixéru vyšlehejte dohladka. Přidejte přes sítko přesetou kokosovou mouku a jedlou sodu, špetku soli a pořádně promíchejte. Vznikne vám relativně husté těsto. To přendejte do připravené formy a nechte asi 3 minuty uležet. Můžete posypat mákem a kmínem. Poté dejte péct na 40 minut. Nechte vychladnout, než budete krájet. Tento chleba skladujete v lednici.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Ingredience: 1 hrnek quinoy 2 hrnky vývaru (zeleninového nebo kuřecího) 2 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky 1 hrnek baby špenátu 1/2 hrnku čerstvé petrželky,

Ingredience: 1 hrst jahod 1 banán 1 pomeranč (šťáva) 2 datle (odstraněné pecky) 1 sklenice vody nebo kokosového mléka Led dle potřeby Postup: Vložte všechny ingredience do mixéru. Mixujte, dokud nedos

Ingredience: 1 šálek quinoi 2 šálky vařící vody nebo zeleninového vývaru 2 středně velké papriky (červené, žluté nebo zelené), nakrájené na plátky 1 menší cuketa, nakrájená na plátky 1 cibule, nakráje

bottom of page