top of page

Toastový chléb

Pokud chcete mít chléb více nadýchaný, můžete při pečení rozdělit vejce a bílky vyšlehat na sníh, který do těsta vmícháte až nakonec.

Ingredience

• 6 vajec

• ½ hrnku kešu másla

• ¾ hrnku kokosové mouky, mínus cca jednu lžíci

• sůl

• ½ lžičky jedlé sody

• mák a kmín na ozdobu (můžete vynechat)


Postup

Troubu předehřejte na 175 °C, připravte si formu na chleba o velikosti asi 20x10 cm. Do trouby si dejte malou skleničku s vodou, chleba bude vláčnější. Do misky dejte vajíčka, kešu máslo a pomocí ručního ponorného mixéru vyšlehejte dohladka. Přidejte přes sítko přesetou kokosovou mouku a jedlou sodu, špetku soli a pořádně promíchejte. Vznikne vám relativně husté těsto. To přendejte do připravené formy a nechte asi 3 minuty uležet. Můžete posypat mákem a kmínem. Poté dejte péct na 40 minut. Nechte vychladnout, než budete krájet. Tento chleba skladujete v lednici.

23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Tvarohový koláč s borůvkami

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

Borůvková chia pudink

Ingredience 3 lžíce chia semínek 1 hrnek mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1/2 šálku čerstvých nebo mražených borůvek 1 lžička medu nebo javorového sirup

bottom of page