top of page

Toastový chléb

Pokud chcete mít chléb více nadýchaný, můžete při pečení rozdělit vejce a bílky vyšlehat na sníh, který do těsta vmícháte až nakonec.

Suroviny

• 6 vajec

• ½ hrnku kešu másla

• ¾ hrnku kokosové mouky, mínus cca jednu lžíci

• sůl

• ½ lžičky jedlé sody

• mák a kmín na ozdobu (můžete vynechat)


Postup Troubu předehřejte na 175 °C, připravte si formu na chleba o velikosti asi 20x10 cm. Do trouby si dejte malou skleničku s vodou, chleba bude vláčnější. Do misky dejte vajíčka, kešu máslo a pomocí ručního ponorného mixéru vyšlehejte dohladka. Přidejte přes sítko přesetou kokosovou mouku a jedlou sodu, špetku soli a pořádně promíchejte. Vznikne vám relativně husté těsto. To přendejte do připravené formy a nechte asi 3 minuty uležet. Můžete posypat mákem a kmínem. Poté dejte péct na 40 minut. Nechte vychladnout, než budete krájet. Tento chleba skladujete v lednici.

49 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny ½ hlávky bílého zelí ½ hlávky červeného zelí 2 hrušky 4 kachní stehna s kůží sůl, pepř 1lžička celého kmínu 4 naběračky vývaru Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pe

Suroviny 1,5 kila rajčat 4 menší červené řepy 1 větší červená cibule 4-5 zelených paprik 500 gramů mletého vepřového masa sůl, pepř bobkový list (asi 3-4) 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí Postu

Suroviny 1 zralé avokádo šťáva z 1/2 limetky olivový olej 1 stroužek česneku sůl a pepř Postup Do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limet

bottom of page