Tvarohový koláč s borůvkami
Ingredience
Těsto
1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu
Špetka soli
Náplň
2 šálky tvarohu
Med dle chuti
2 velká vajíčka
1 lžička vanilkového extraktu
1 šálek čerstvých borůvek
Postup
Předehřejte troubu na 180°C a vyložte formu na pečení papírem.
V míse smíchejte mleté vlašské ořechy nebo mandle, kokosový olej, med, vanilkový extrakt a špetku soli. Toto směs tlačte do dna formy na pečení a pečte v troubě asi 10 minut, dokud těsto nezíská lehce zlatavou barvu. Poté nechte vychladnout.
V jiné míse smíchejte tvaroh, med, vajíčka a vanilkový extrakt, dokud získáte hladkou hmotu. Vlijte tuto směs na předpečeného těsta.
Posypte koláč čerstvými borůvkami.
Pečte v troubě asi 25-30 minut nebo dokud je náplň koláče pevná a lehce zlatavá.
Nechte koláč vychladnout a poté ho dejte do lednice na několik hodin, aby dobře ztuhnul.