top of page

Tzatziki

Suroviny:

  • 1 velký řecký jogurt (nebo 2 menší)

  • 1 středně velká okurka

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje

  • 1 lžička soli

  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

  • 1 lžíce čerstvého citronového šťávy

  • 1 lžíce čerstvé nasekané máty (není nutná)


Postup:

  1. Oloupejte okurku a nakrájejte ji na malé kousky. Dejte ji do cedníku a nechte ji okapat asi 10 minut, aby se zbavila nadbytečné tekutiny.

  2. Oloupejte česnek a jemně jej nasekejte.

  3. V míse smíchejte jogurt, olivový olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou mátu (pokud ji použijete).

  4. Přidejte nakrájenou okurku a česnek a promíchejte.

  5. Dejte tzatziki do lednice a nechte ho chladit alespoň hodinu, aby se chutě sloučily.


Tzatziki můžete podávat jako dip s nakrájenou zeleninou, na sendvičích nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť!

1 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page