top of page

Vepřové maso s rajčaty a špenátem

V tomto receptu jsem použila mražený bio špenát, protože jsme v ten den jiný doma neměla. Koupila jsme ho v Kauflandu, kde kupuji i bio hrášek. V receptu můžete použít i čerstvý špenát.


Suroviny


  • 500 gramů vepřové kýty

  • 1 lžíce sádla nebo ghí

  • 2 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 12 cherry rajčat nebo 4 normální rajčata

  • 300 gramů mraženého bio špenátu

  • Sůl, pepř

  • Čerstvě nasekaná nebo sušená bazalka dle chuti a toho, co zrovna máte doma


Postup


  1. Připravte si maso a nakrájejte ho na stejně velké kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Cherry rajčata na půl nebo na čtvrtky. Pokud používáte klasická rajčata, nakrájejte je na drobné kostky.

  2. Do hlubší pánve dejte tuk a přidejte česnek a cibuli. Nechte pár minut osmahnout a poté přidejte maso, osolte a opepřete. Nechte pár minut restovat.

  3. Poté přidejte rajčata a mražený špenát, bazalku nadrobno nasekanou. Nechte vše pod pokličkou restovat, dokud nebude maso měkké. Občas směs promíchejte. Mražený špenát bude trvat chvíli déle, než rozmrzne. Pokud bude potřeba, můžete podlít vývarem.

  4. Podávejte s květákovou rýží, pečenou zeleninou nebo klidně i samotné s vhodným pečivem.


Tento jednoduchý recept na vepřové maso s rajčaty a špenátem je skvělým způsobem, jak si připravit výtečné jídlo plné chutí. Doufám, že si ho užijete!

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page