Vepřové maso s rajčaty a špenátem
V tomto receptu jsem použila mražený bio špenát, protože jsme v ten den jiný doma neměla. Koupila jsme ho v Kauflandu, kde kupuji i bio hrášek. V receptu můžete použít i čerstvý špenát.
Suroviny
500 gramů vepřové kýty
1 lžíce sádla nebo ghí
2 stroužky česneku
1 cibule
12 cherry rajčat nebo 4 normální rajčata
300 gramů mraženého bio špenátu
Sůl, pepř
Čerstvě nasekaná nebo sušená bazalka dle chuti a toho, co zrovna máte doma
Postup
Připravte si maso a nakrájejte ho na stejně velké kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Cherry rajčata na půl nebo na čtvrtky. Pokud používáte klasická rajčata, nakrájejte je na drobné kostky.
Do hlubší pánve dejte tuk a přidejte česnek a cibuli. Nechte pár minut osmahnout a poté přidejte maso, osolte a opepřete. Nechte pár minut restovat.
Poté přidejte rajčata a mražený špenát, bazalku nadrobno nasekanou. Nechte vše pod pokličkou restovat, dokud nebude maso měkké. Občas směs promíchejte. Mražený špenát bude trvat chvíli déle, než rozmrzne. Pokud bude potřeba, můžete podlít vývarem.
Podávejte s květákovou rýží, pečenou zeleninou nebo klidně i samotné s vhodným pečivem.
Tento jednoduchý recept na vepřové maso s rajčaty a špenátem je skvělým způsobem, jak si připravit výtečné jídlo plné chutí. Doufám, že si ho užijete!