Vepřové maso s rajčaty a špenátem
V tomto receptu jsem použila mražený bio špenát, protože jsme v ten den jiný doma neměla. Koupila jsme ho v Kauflandu, kde kupuji i bio hrášek. V receptu můžete použít i čerstvý špenát.
Suroviny
500 gramů vepřové kýty
1 lžíce sádla nebo ghí
2 stroužky česneku
1 cibule
12 cherry rajčat, nebo 4 normální rajčata
300 gramů mraženého bio špenátu
sůl, pepř
čerstvě nasekaná nebo sušená bazalka dle chuti a toho co zrovna máte doma
Postup Připravte si maso a nakrájejte ho na stejně velké kousky nebo nudličky, cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Cherry rajčata na půl nebo na čtvrtky, pokud používáte klasická rajčata, nakrájejte je na drobné kostky. Do hlubší pánve dejte tuk a přijdete česnek a cibuli, nechte pár minut osmahnout a poté přidejte maso, osolte, opepřete a nechte pár minut restovat. Poté přidejte rajčata a mražený špenát, bazalku nadrobno nasekanou a nechte pod pokličkou restovat, dokud nebude maso měkké. Občas směs promíchejte, mražený špenát bude trvat chvíli déle, než rozmrzne. Pokud by bylo potřeba můžete podlít vývarem. Podávejte s květákovou rýží, pečenou zeleninou, nebo klidně i samotné s vhodným pečivem.