top of page

Vepřové maso s rajčaty a špenátem

V tomto receptu jsem použila mražený bio špenát, protože jsme v ten den jiný doma neměla. Koupila jsme ho v Kauflandu, kde kupuji i bio hrášek. V receptu můžete použít i čerstvý špenát.


Suroviny

  • 500 gramů vepřové kýty

  • 1 lžíce sádla nebo ghí

  • 2 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 12 cherry rajčat, nebo 4 normální rajčata

  • 300 gramů mraženého bio špenátu

  • sůl, pepř

  • čerstvě nasekaná nebo sušená bazalka dle chuti a toho co zrovna máte doma


Postup Připravte si maso a nakrájejte ho na stejně velké kousky nebo nudličky, cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Cherry rajčata na půl nebo na čtvrtky, pokud používáte klasická rajčata, nakrájejte je na drobné kostky. Do hlubší pánve dejte tuk a přijdete česnek a cibuli, nechte pár minut osmahnout a poté přidejte maso, osolte, opepřete a nechte pár minut restovat. Poté přidejte rajčata a mražený špenát, bazalku nadrobno nasekanou a nechte pod pokličkou restovat, dokud nebude maso měkké. Občas směs promíchejte, mražený špenát bude trvat chvíli déle, než rozmrzne. Pokud by bylo potřeba můžete podlít vývarem. Podávejte s květákovou rýží, pečenou zeleninou, nebo klidně i samotné s vhodným pečivem.

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page