top of page

Zelňačka

Updated: Feb 7

Suroviny

2-4 lžíce vepřového sádla, ghí nebo jiného živočišného tuku

½ cibule, nadrobno nakrájené

3-4 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného

1 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného

½ lžičky celého nebo mletého kmínu

½ hlávky bílého zelí, nastrouhaného nebo nakrájeného

½ hlávky červeného zelí, nastrouhaného nebo nakrájeného

3 mrkve, nadrobno nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou

8 hrnků vývaru

sůl a pepř

čerstvé, sušené nebo mražené bylinky na ozdobu


Postup

Do většího kastrolu dejte sádlo nebo ghí a pomalu zahřejte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, kmín a pár minut orestujte.

Poté přidejte bílé a červené zelí, mrkev a promíchejte, aby se lehce obalilo v tuku. Nakonec podlijte vývarem, osolte, opepřete, znovu promíchejte a zakryjte pokličkou a pomalu přiveďte k varu. Nechte asi 25-30 minut pomalu vařit, dokud nebude zelí a mrkev dostatečně měkká.

Servírujte s čerstvými bylinkami 🤍 R.


5 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny 2 hrnky červené čočky 8 velkých rajčat 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř 1 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 2 stroužky česneku 2 hrsti špenátu 3 hrnky kuřecího vývaru Postup Nej

Suroviny 500 gramů čočky 5 středních mrkví maso na kosti - kuřecí, vepřové, nebo hovězí sůl, pepř a bobkový list nebo čerstvý rozmarýn kokosový olej na naložení masa 3 stroužky česneku kousek čerstvéh

Suroviny 2 lžíce sádla nebo ghí ½ cibule 3-4 stroužky česneku 2 pórky 1 střední květák 4 hrnky vývaru sůl a pepř zakysaná smetana a čerstvé bylinky na ozdobu Postup Do hrnce dejte sádlo nebo ghí a pom

bottom of page