top of page

Zelňačka

Suroviny

  • 2-4 lžíce vepřového sádla, ghí nebo jiného živočišného tuku

  • ½ cibule, nadrobno nakrájené

  • 3-4 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného

  • 1 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného

  • ½ lžičky celého nebo mletého kmínu

  • ½ hlávky bílého zelí, nastrouhaného nebo nakrájeného

  • ½ hlávky červeného zelí, nastrouhaného nebo nakrájeného

  • 3 mrkve, nadrobno nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou

  • 8 hrnků vývaru

  • sůl a pepř

  • čerstvé, sušené nebo mražené bylinky na ozdobu


Postup

Do většího kastrolu dejte sádlo nebo ghí a pomalu zahřejte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, kmín a pár minut orestujte.

Poté přidejte bílé a červené zelí, mrkev a promíchejte, aby se lehce obalilo v tuku. Nakonec podlijte vývarem, osolte, opepřete, znovu promíchejte a zakryjte pokličkou a pomalu přiveďte k varu. Nechte asi 25-30 minut pomalu vařit, dokud nebude zelí a mrkev dostatečně měkká.

Servírujte s čerstvými bylinkami 🤍 R.


3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page