top of page

Zeleninová omáčka


Suroviny

  • 4 rajčata

  • 1 středně velkou cuketu

  • 1 cibuli

  • 1 červenou řepu

  • 1 cm čerstvého zázvoru

  • sůl a pepř

  • Můžete použít čerstvé nebo sušené bylinky dle chuti

  • 3 lžíce sádla, ghí nebo kokosového oleje, případně másla


Postup Připravte si pekáč, dno a strany pomažte trochu tukem. Troubu předehřejte na 170 °C. Zeleninu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, zázvor nadrobno a dejte do připraveného pekáče. Osolte a opepřete, promíchejte. Polijte zbytkem připraveného tuku a pokud používáte sušené bylinky tak posypte nyní, v případě že používáte čerstvé bylinky nechte si je stranou. Dejte péct do trouby na 40-50 minut. Po dopečení nechte zeleninu trochu vychladnout. poté vše přendejte do mixéru, přidejte čerstvé bylinky, pokud je používáte, případně přidejte sůl a pepř dle chuti a rozmixujte do hladké omáčky. Servírujte s masovými kuličkami nebo zeleninou. Skladujte v lednici. Tip: Pokud nechcete z pečené zeleniny připravit omáčku, můžete stejný recept použít, bez finálního kroku, kde zeleninu rozmixujete. A pečenou zeleninu použít jako přílohu k masu nebo vajíčkům 👌

0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page