Zeleninový quisch
Suroviny
100 gramů kvalitní slaniny, nebo masa z vývaru
1 lžíce sádla, ghí
2 stroužky česneku
½ malé cibule, nakrájené na plátky
200 gramů brokolice, na malé kousky
2 hrsti špenátu
1 rajče
100 gramů nastrouhaného parmazánu
8 vajec
Postup Připravte si pečící misku, tu vymažte troškou tuku nebo vyložte pečícím papírem. Nechte stranou. Předehřejte troubu na 175 °C Na pánev dejte sádlo nebo ghí, nechte mírně zahřát. Přidejte slaninu a osmahněte, přidejte česnek, nakrájený nadrobno, cibuli a celé promíchejte. Po pár minutách přidejte brokolici, obalte ji v tuku a směsi cibule a česneku a nechte pár minut, za občasného míchání, prohřát, aby brokolice změkla. Nakonec přidejte špenát, promíchejte. V misce si připravte vejce a vidličkou je vyšlehejte. Zeleninovou směs z pánve dejte do připravené pečící misky, rovnoměrně rozprostřete po celé ploše, zalijte vyšlehaným vejcem. Připravené rajče nakrájejte na kolečka a ta položte na směs s vejcem. Nakonec posypte strouhaným parmezánem. Dejte péct do trouby na 35-40 minut, rychlovka a mňam🤍