top of page

Zeleninový quisch

Suroviny

  • 100 gramů kvalitní slaniny, nebo masa z vývaru

  • 1 lžíce sádla, ghí

  • 2 stroužky česneku

  • ½ malé cibule, nakrájené na plátky

  • 200 gramů brokolice, na malé kousky

  • 2 hrsti špenátu

  • 1 rajče

  • 100 gramů nastrouhaného parmazánu

  • 8 vajec

Postup Připravte si pečící misku, tu vymažte troškou tuku nebo vyložte pečícím papírem. Nechte stranou. Předehřejte troubu na 175 °C Na pánev dejte sádlo nebo ghí, nechte mírně zahřát. Přidejte slaninu a osmahněte, přidejte česnek, nakrájený nadrobno, cibuli a celé promíchejte. Po pár minutách přidejte brokolici, obalte ji v tuku a směsi cibule a česneku a nechte pár minut, za občasného míchání, prohřát, aby brokolice změkla. Nakonec přidejte špenát, promíchejte. V misce si připravte vejce a vidličkou je vyšlehejte. Zeleninovou směs z pánve dejte do připravené pečící misky, rovnoměrně rozprostřete po celé ploše, zalijte vyšlehaným vejcem. Připravené rajče nakrájejte na kolečka a ta položte na směs s vejcem. Nakonec posypte strouhaným parmezánem. Dejte péct do trouby na 35-40 minut, rychlovka a mňam🤍

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Suroviny ½ hlávky bílého zelí ½ hlávky červeného zelí 2 hrušky 4 kachní stehna s kůží sůl, pepř 1lžička celého kmínu 4 naběračky vývaru Postup Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hluboký pe

Suroviny 1,5 kila rajčat 4 menší červené řepy 1 větší červená cibule 4-5 zelených paprik 500 gramů mletého vepřového masa sůl, pepř bobkový list (asi 3-4) 2 lžíce olivového oleje, sádla nebo ghí Postu

Suroviny 1 zralé avokádo šťáva z 1/2 limetky olivový olej 1 stroužek česneku sůl a pepř Postup Do mixéru dáme oloupané a vypeckované avokádo, osolíme, opepříme, přidáme česnek, zalijeme šťávou z limet

bottom of page