Zelňačka

Ingredience
2 lžíce kokosového nebo olivového oleje
1 cibule, nadrobno nakrájená
3 stroužky česneku, nasekané
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté papriky
½ lžičky kari koření
½ lžičky koriandru
zázvor (může a nemusí být)
1 hlávka bílého zelí, jemně nakrájená nebo nastrouhaná
2 středně velké cukety, nakrájené na kostky
1 červená paprika, nakrájená na kostky
4 hrnky vývaru
Sůl a pepř podle chuti
Čerstvá petřelka na ozdobu
Postup
Ve velkém hrnci rozehřejte kokosový nebo olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte dozlatova, asi 3-5 minut.
Přidejte kmín, mletou papriku, kari koření a koriandr, můžete přidat i zázvor a prohoďte asi 1 minutu, dokud koření nezačne vonět.
Přidejte nakrájené bílé zelí (kdo by chtěl, může dát půl bílého, půl červeného a zbylé dvě půlky také rovnou nakrájet a zamrazit na příště), cukety a červenou papriku. Promíchejte a nechte chvíli smažit, asi 5 minut.
Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snížte teplotu, přikryjte hrnec a vařte asi 15-20 minut, dokud zelí a zelenina nezměknou.
Ochutnejte a případně osolte a opepřete podle své chuti.
Servírujte posypané petrželkou a ozdobit můžete zakysanou smetnaou, pokud máte rádi.
Tato zelňačka je plná chuti a vlákniny, což ji dělá skvělou volbou pro nás, kdy se snažíme o omezení sacharidů v této výzvě. Tak kdo ji vyzkouší?