top of page

Zelňačka


Ingredience


  • 2 lžíce kokosového nebo olivového oleje

  • 1 cibule, nadrobno nakrájená

  • 3 stroužky česneku, nasekané

  • 1 lžička mletého kmínu

  • 1 lžička mleté papriky

  • ½ lžičky kari koření

  • ½ lžičky koriandru

  • zázvor (může a nemusí být)

  • 1 hlávka bílého zelí, jemně nakrájená nebo nastrouhaná

  • 2 středně velké cukety, nakrájené na kostky

  • 1 červená paprika, nakrájená na kostky

  • 4 hrnky vývaru

  • Sůl a pepř podle chuti

  • Čerstvá petřelka na ozdobu


Postup


  1. Ve velkém hrnci rozehřejte kokosový nebo olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte dozlatova, asi 3-5 minut.

  2. Přidejte kmín, mletou papriku, kari koření a koriandr, můžete přidat i zázvor a prohoďte asi 1 minutu, dokud koření nezačne vonět.

  3. Přidejte nakrájené bílé zelí (kdo by chtěl, může dát půl bílého, půl červeného a zbylé dvě půlky také rovnou nakrájet a zamrazit na příště), cukety a červenou papriku. Promíchejte a nechte chvíli smažit, asi 5 minut.

  4. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snížte teplotu, přikryjte hrnec a vařte asi 15-20 minut, dokud zelí a zelenina nezměknou.

  5. Ochutnejte a případně osolte a opepřete podle své chuti.

  6. Servírujte posypané petrželkou a ozdobit můžete zakysanou smetnaou, pokud máte rádi.


Tato zelňačka je plná chuti a vlákniny, což ji dělá skvělou volbou pro nás, kdy se snažíme o omezení sacharidů v této výzvě. Tak kdo ji vyzkouší?

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ingredience Těsto 1 šálek mletých vlašských ořechů nebo mandlí 2 lžíce kokosového oleje 2 lžíce medu 1 lžička vanilkového extraktu Špetka soli Náplň 2 šálky tvarohu Med dle chuti 2 velká vajíčka 1 lži

bottom of page